V Pegazovem domu si pred vhodom razkužujejo podplate

Gordana Possnig Gordana Possnig
15.04.2020 21:55

Pristojni v domu upokojencev v Rogaški Slatini izvedli številne preventivne aktivnosti med zaposlenimi in preprečili, da bi se okužba s koronavirusom razširila v domu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pegazov dom starejših v Rogaški Slatini
Andrej Petelinsek

Pegazov dom upokojencev v Rogaški Slatini, ki ga vodi Kristina Kampuš, trenutno še nima nobenega primera okuženega varovanca ali zaposlenega. »Imeli smo več sumov okužbe, opravili 20 testov pri varovancih in 5 pri zaposlenih, a so bili vsi testi na okužbo s koronavirusom negativni. V domu (upravlja ga podjetje Comett domovi op.p.) smo se zaradi bližine Šmarja pri Jelšah kar precej bali razvoja situacije, saj naši zaposlenimi dnevno migrirajo. A številni preventivni ukrepi, ki smo jih sprejeli in tudi pogovori z samimi zaposlenimi (vedeli smo namreč, da bi virus lahko pride v dom le od zunaj, saj ga v samem domu nimamo) so doslej dali rezultate. Tako smo pravočasno prepovedali vse obiske, tudi paketi, ki so jih dobili varovanci, so čakali tri dni, da so jih lahko dvignili. Zaposlenimi so si morali razkuževati tudi podplate ob vstopu v dom. Upamo, da se bo takšno stanje nadaljevalo predvsem tedaj, ko bodo ukrepi začeli popuščati. Nikoli ne moremo biti stoodstotni za to, kar nas čaka v prihodnje. Zavedati se bomo morali, da bo virus ostal med nami, a morali bomo živeti z njim naprej. Ne bomo mogli biti večno izolirani. Večina stanovalcev sicer dobro razume situacije, nekatere pa moramo vseeno že malce miriti, da ne bi šli po Rogaški Slatini,« poudarja direktorica Kristina Kampuš, ki bdi nad 131-timi varovanci i 65-timi zaposlenimi. Trenutno vsi zaposleni v domu nosijo kirurške maske. Zaščitne opreme imajo dovolj za kak teden ali dva, kar nekaj so si jo sami nabavili. A vse se lahko spremeni, pravi direktorica, če bi prišlo do prve okužbe. Sicer pa imajo v domu v kletnih prostorih tudi pripravljene sobe za morebitne okužene varovance.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta