Sodobna kopalniška oprema: Elementi, ki poskrbijo za varnost in lepoto

Dušan Waldhütter Dušan Waldhütter
25.05.2020 04:00

Nesreča niti doma ne počiva, zato naj vaša izbira opreme poleg "sodobne in lepe" vsekakor zajame tudi visoko funkcionalne rešitve.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Umivalnik s stenskimi sifoni omogoča preprost dostop tudi ljudem na vozičku.
Geberit

Kombinacije vode in gladkih kopalniških površin pomenijo nevarnost za zdrs ali padec – zlasti za starejše in gibalno ovirane. Zato je nujno pametno izbrati kopalniške elemente, ki omogočajo večjo varnost in naredijo kopalnico prijazno za vse uporabnike. Strokovnjaki švicarskega Geberita so iz izkušenj, ki jih je prinesla praksa na šestih kontinentih, pripravili nekaj nasvetov varnost v kopalniških prostorih

Izberite breznivojski pršni prostor

Geberit

Straniščna školjka naj bo dovolj visoka

Straniščna školjka, ki je nameščena prenizko, starejšim precej oteži sedanje nanjo in vstajanje z nje. Kot rešitev lahko uporabite nastavek, s katerim povišate straniščno školjko, ali pa ob njej namestite kakovostno držalo.
Držala naj bodo nameščena ob straniščni školjki, njihova izbira pa je odvisna od tega, kje v prostoru školjka stoji. Vselej naj bo na eni strani preklopno držalo, in če je školjka ob steni, naj bo na drugi strani nameščeno stensko držalo. Če pa je školjka v sredini prostora, je smiselno preklopno držalo namestiti na obe strani.

Gibalno oviranim lahko olajšamo proženje splakovanja straniščne školjke.
Geberit

Primerna višina in dostopnost kopalniških elementov

Kopalniški elementi morajo biti nameščeni na primerni višini, ki bo omogočala enostavno dosegljivost pripomočkov. Priporočljivo je zagotoviti tudi dovolj odlagalnih površin. V toaletnih prostorih za gibalno ovirane je treba uporabiti posebne njim namenjene umivalnike s stenskimi sifoni, ki omogočajo, da se človek z vozičkom lahko pomakne pod umivalnik.
Prav tako je zelo priporočljivo namestiti nagibno ogledalo nad umivalnikom, gibalno oviranim pa lahko olajšamo tudi proženje splakovanja straniščne školjke. Za večje udobje se lahko uporabijo preklopna držala z že vgrajenimi ustreznimi gumbi in nosilci toaletnega papirja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta