C(es)arske iz Tokia: Večina slovenskih olimpijcev že na Japonskem

Uroš Gramc iz Tokia
22.07.2021 19:23
Kratke s prizorišča 32. olimpijskih iger moderne dobe, ki se bodo jutri z otvoritveno slovesnostjo tudi uradno začele
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Uroš Gramc

Pozni prihodi, hitri odhodi

Počasi bo vseh 54 slovenskih olimpijcev na Japonskem, a zaradi covid omejitev v olimpijsko vas kapljajo počasi. Tik pred tekmovanji pridejo in hitro po njih jo bodo morali zapustiti. V Tokiu so plavalci, judoisti, kajakaši in kanuisti, pa strelka Živa Dvoršak, ki bo v soboto začela slovenske nastope na Japonskem, tekvondoist Ivan Trajković, igralci namiznega tenisa in košarkarji. Kolesarji in jadralci so dislocirani, ker njihova tekmovanja ne potekajo v japonski prestolnici. V bližini so že tudi najštevilnejši, atleti, ki so prispeli danes in začnejo tekmovanja šele prihodnji konec tedna.

Elf se je ognil maščevanju

Nogometna tekmovanja na olimpijskih igrah so daleč od odmevnosti Eura, lige prvakov ali svetovnega prvenstva. Še največ je za to najbrž kriva starostna omejitev, ki ne dopušča, da bi zaigrali vsi zvezdniki. A tekma Nemčija - Brazilija v predtekmovanju je le požela nekaj zanimanja, rezultat pa tudi. Selecao je elfu prisolil še eno zaušnico po finalu OI v Riu, ki ga je dobil po enajstmetrovkah. Tokrat je bilo ob polčasu 3:0 in Florian Müller je še branil strel z bele pike. Na koncu so Nemci znižali poraz na znosnih 2:4.

Brazilci so se poigrali z Nemci.
Reuters

V Tokiu tudi Murray

Teniški turnir v Tokiu bo močno okrnjen, saj na njem ne bo kar petih igralcev iz top 10, manjkali bodo Rafael Nadal, Roger Federer, Dominic Thiem, Matteo Berrettini in Denis Shapovalov. Najtrši nasprotnik Novaku Đokoviću, da po treh grand slamih letos dobi še zlato olimpijsko medaljo, je najbrž drugi nosilec, Rus Danil Medvedjev. Srb, ki je doslej osvojil le bron (v Pekingu leta 2008), se bo v prvem krogu pomeril z Bolivijcem Hugom Dellienom (139. na lestvici ATP). Dvakratnega olimpionika, Škota Andyja Murrayja, ki trenutno ni niti v top 100, pa čaka Kanadčan Felix Auger Aliassime (15.).

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta