Državno prvenstvo v ritmični gimnastiki: Pet zlatih mariborskemu klubu

ŠTR
03.07.2021 04:00
Z državnim prvenstvom v skupinskih sestavah se je zaključila letošnja tekmovalna sezona v ritmični gimnastiki. Tokrat je prvič pripadla čast in tudi odgovornost, da prvenstvo pod okriljem Gimnastične zveze Slovenije organizira Športni klub Favorit iz Maribora.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
ŠK Favorit

Tako se je v dvorani Tabor, ki so jo za to priložnost posebej okrasili, v soboto, 19. junija, zvrstilo slabih 90 nastopov skupin po starostnih kategorijah in glede na rekvizite. Natalia Belkina, ustanoviteljica ŠK Favorit, glavna trenerka v klubu, sicer pa tudi sodnica, specialistka na področju telovadbe in športa ter profesionalna trenerka ritmične gimnastike, je po tekmovanju povedala, da so za organizacijo tekmovanja prejeli same dobre odzive trenerk in sodnic iz vse Slovenije: "Tekma je bila, čeprav smo jo prvič organizirali, izpeljana brez zapletov."

Zara Povoden, Asja Pučnik, Eli Cof, Taša Jagodič, zlate v prvi skupini kadetinje/mladinke v vaji brez rekvizita Foto: ŠK Favorit
ŠK Favorit

Zelo zadovoljna je tudi z rezultati svojih varovank. "Nastopi v domači dvorani so bili več kot uspešni. Dekleta našega kluba so osvojila pet zlatih medalj in dve srebrni," je povedala in se zahvalila tudi staršem deklet iz kluba, ki so vložili svoj čas in trud za pripravo tekmovanja. "Zahvaljujemo se tudi vrhovni sodnici Mojci Rode in vodji organizacije tekmovanja Gregorju Karlovčecu Žeraku. Vsekakor pa zahvala tudi našim sponzorjem in donatorjem," še pravi.

Belkina izpostavlja, da so še mlad klub, letos bo šele šest let od ustanovitve, a da imajo dober podmladek, tudi na zadnji tekmi so "favoritke" večinoma zmagale v kategorijah do članic. V juliju bodo dekleta in trenerke v klubu nabirale nove moči, konec avgusta se bodo dobile na pripravah v Ormožu, jeseni pa že pričakujejo nova tekmovanja.

Če le ne bodo načrtov znova prekrižali ukrepi, kakor je tudi pravkar končano sezono zaznamoval koronavirus. Članice ŠK Favorit so med prepovedjo treningov in tekmovanj trenirale doma preko spletnega orodja zoom, za motivacijo so organizirali tudi domači "zoom-favorit cup". "Ne glede na težke razmere za šport je klub ohranil število članic, to je 60 deklet, sklene vodja kluba.

ŠK Favorit
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta