(FOTO in VIDEO) V manj kot dveh minutah pošle vse vstopnice za polfinale med Slovenijo in Poljsko

Miha Dajčman Miha Dajčman
25.09.2019 17:08

​Od 17. ure dalje je bilo mogoče na Petrolovih bencinskih servisih kupiti vstopnice za polfinalno tekmo odbojkarskega prvenstva med Slovenijo in Poljsko, ki bo jutri zvečer v Stožicah. Pošle so v minuti in 58 sekundah, so sporočili z Odbojkarske zveza Slovenije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Veselje srečneža Klemna Lesničarja, ki je na Petrol na Tržaški v Mariboru prišel ob 15. uri in edini v tej poslovalnici kupil vstopnice.
Andrej Petelinšek

Ko so organizatorji odbojkarskega prvenstva objavili, da bo danes od 17. ure na Petrolovih črpalkah na voljo še preostalih 2500 vstopnic, so zazvonili mobilni telefoni zaposlenih v tem slovenskem podjetju. "Boš lahko zrihtal dve vstopnici? Daj jih na stran," je prijatelj rekel znancu, ki preko študentske napotnice dela na enem od bencinskih servisov v Mariboru. Teh in podobnih vprašanj je bilo veliko, nam je zaupal. A ob takšen navalu, vstopnic si je v ponedeljek pozno zvečer na spletu želelo okoli 40.000 uporabnikov, je bilo 'zrihtat karte' težko.
{instagram}https://www.instagram.com/p/B21uGzqg-4C/?utm_source=ig_web_copy_link{/instagram}{twitter}https://twitter.com/mihadajcman/status/1176875813310029825{/twitter}
"Že imaš karto?" je vprašanje, ki ga v Mariboru največkrat slišimo pred pomembnimi evropskimi tekmami vijoličastih, tokrat so se ta vprašanja po Mariboru in ostalih slovenskih mestih vrstila zaradi odbojkarske evforije. Na tekmah evropskega prvenstva so te dni tudi tisti, ki na odbojkarske tekme zaidejo redko. "Zakaj pa zdaj igrajo do 3, če naši vodijo z 2:0?" smo ujeli na tribunah Arene Stožice na tekmi proti Rusiji. A ob športnih uspehih Slovencev se na sončni strani Alp radi odpravimo na športne prireditve in podpremo svoje junake.
{twitter}https://twitter.com/mihadajcman/status/1176874153258844161{/twitter}
Danes smo se nekaj pred 17. uro odpravili v smeri Tržaške ceste v Mariboru, kjer v razmaku nekaj sto metrov stojijo tri Petrolovi bencinski servisi. Na prvem v smeri Ljubljane, v bližini McDonaldsa, je bilo ob 16:40 v vrsti okoli 10 ljudi. S fotografom Andrejem Petelinškom sva se peljala naprej in parkirala na naslednji črpalki. V rahlem dežju je ta izgledala prazna, goriva ni točil nihče. Stopila sva bližje in videla, da v vrsti stoji okoli 15 ljudi, dobro so bili razpoloženi. Da na Petrol nihče ni prišel 'tankat', ampak si vsi želijo vstopnico, nama je hitro postalo jasno. Prvi v vrsti so si na majhne lističe napisali vrstni red. "Bolj za šalo, kot zares," so nam dejali. Deset minut pred 17. uro, ko je po Petrolovih črpalkah po Sloveniji šlo v obtok poslednjih 2500 vstopnic, je prodajalka dejala: "Evo, že šteka." Hitro so minile zadnje minute, dve stranki sta med tem prišli na Petrol po gorivo, najprej nejevoljni, ker sta mislili, da je takšna vrsta, ker sistem za plačilo goriva ne dela. Koliko klicev za vstopnice je danes prejela, smo vprašali delavko na Petrolu. "Tisoč petsto klicev za dva jurja in pol kart," nam je dejala.
{twitter}https://twitter.com/mihadajcman/status/1176873453737140224{/twitter}
Ko je ura odbila pet, je prvi v vrsti, Klemen Lesničar iz Razvanja, od prodajalke najprej slišal in na ekranu pred seboj videl, da nakup ni možen. "Ne dela," mu je dejala, "vstopnice niso na voljo". Pa je rekel: "Če ne gredo štiri, pa probaj tri." Poskusila je še enkrat in kmalu sta se razveselila. Ob 17:02 so na Tržaški natisnili štiri vstopnice za prvega kupca, ki je bil tudi edini srečnež v tej poslovalnici, ki je vstopnice lahko kupil. Na Petrol je prišel ob 15. uri, v nekaterih krajih po Sloveniji so čakali od opoldneva. Lesničar bo po sobotnem obračunu Slovenije z Rusijo jutri drugič obiskal odbojkarsko tekmo, tudi on se je za nakup odločil, ker je Slovenijo zajela odbojkarska evforija. Tudi drugod po Sloveniji so vstopnice lahko kupili le prvi v vrstah, morda prva dva kupca, kot smo izvedeli od bralke, ki je vstopnice kupila v Kopru. Tekma Slovenije in Poljske je razprodana, obeta se odlično vzdušje. Na spletu pa se da še naprej kupiti vstopnice (pre)prodajalcev, ki zanje želijo večkratno ceno vstopnic iz redne prodaje.
{twitter}https://twitter.com/mihadajcman/status/1176882068099407875{/twitter}

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Takšna gneča je bila na Petrolovem bencinskem servisu v Mariboru še lani, ko se je čakalo na nakup vstopnic za evropsko prvenstvo v odbojki.
Miha Dajčman
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta