(FOTO) Mariborčanke z zavzeto igro do treh točk

29.10.2021 20:30
Odbojkarice Nove KBM Branika lažje, kot je bilo pričakovati, premagale Šempeter
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Vnaprej odigrana tekma 6. kroga državnega prvenstva odbojkaric med ekipama Nove KBM Branika in Sipa Šempeter v dvorani Lukna se je končala s prepričljivo zmago gostiteljic. Rezultat 3:0 (25:19, 25:16, 25:20) zgovorno kaže na razmerje moči na igrišču. Mariborčanke so igrale zavzeto, a so si spet privoščile nihanja. Šempetrčanke so dobro igro pokazale le na trenutke, kar pa ni bilo dovolj za ugodnejši rezultat.

Brina Bračko se je izkazala z igro ob mreži. Foto: Andrej PETELINŠEK
Andrej Petelinšek

Štajerke so v uvodnem nizu povedle 6:1, nato pa lahkomiselno zapravile prednost in Savinjčanke so jih pri 13:13 ujele. V nadaljevanju so gostiteljice spet strnile vrste in brez težav osvojile niz. Tudi drugi je postregel s podobno igro, mariborska ekipa je večidel vodila, sredi niza za pet točk, a so se gostje približale na dve (17:15), ko so Štajerke spet pritisnile na plin, pa so Savinjčanke do konca niza osvojile le še točko. Igra v tretjem nizu je do sredine potekala po notah Mariborčank, ko pa so si privoščile tudi nekaj napak na sprejemu, so se jim Šempetrčanke približale na točko in pri 19:19 izničile njihovo prednost. Po odličnih začetnih udarcih Naje Šalamun so se gostiteljice spet odlepile in tekmo pripeljale h koncu.

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

"Šempetrčanke so bile vselej zahtevne tekmice, tokrat smo jih prepričljivo premagali. V nobenem nizu nismo popuščali, borili smo se za vsako žogo in rezultat ni izostal. Imamo še nihanja v igri in prepričana sem, da jih bo iz tekme v tekmo manj," je razložila odbojkarica Branika Taja Gradišnik Klanjšček. "Tokrat nismo prikazali igre, kakršne smo sposobni. Imamo mlado ekipo, ki ji manjka izkušenj. Mariborčanke so igrale dobro in zasluženo zmagale," je povedala Ronja Štampar iz ekipe gostij, v minuli sezoni igralka Formisa iz Rogoze.

Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta