Kamničani še drugič na kolenih

27.10.2021 22:26
Odbojkarji Merkurja Maribor v dvorani Tabor s 3:1 premagali Calcit
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Saso Bizjak

Sinočnja vnaprej odigrana tekma 8. kroga državnega prvenstva odbojkarjev med ekipama Merkurja Maribor in Calcita Kamnik, ki je veljala tudi za točke srednjeevropske lige Mevza, je v dvorano Tabor privabila skromno število gledalcev. Tistim, ki so oklevali, ali se napotijo v dvorani Tabor ali ne, in so ostali doma, je lahko žal, saj so bili ob vrhunski športni dogodek. V soboto bo v dvorani Tabor gostoval ACH Volley in upati je, da bo med mariborskimi privrženci odbojke tekma vzbudila več zanimanja. Ne naposled so odbojkarji Merkurja v minuli sezoni osvojili naslov državnega prvaka, odbojkarji ACH pa so že vrsto let naš najuspešnejši moški odbojkarski kolektiv.

Saso Bizjak

Dosedanje tekme državnega prvenstva in lige Mevza so pokazale, da so mariborski odbojkarji sposobni ubraniti naslov državnega prvaka. Kažejo odlične predstave, v štirih tekmah so prav tolikokrat zmagali. Med drugim tudi v prvem krogu letošnjega prvenstva, ko so v Kamniku s 3:1 premagali Calcit, v mariborski vrsti pa je z 29 točkami blestel Libijec Ahmed Abulubaba Amhimmid Ikhbayri, z 88 točkami v štirih tekmah tudi najučinkovitejši igralec lige.

V ekipi gostov je zaradi poškodbe manjkal nekdanji reprezentant Mitja Gasparini, ki letos še ni stopil na igrišče, kar pa ne zmanjšuje uspeha državnih prvakov, ki so zmagali 3:1 (19:25, 25:19, 25:22, 25:20).

Mariborčani so tekmo začeli slabo, Kamničani zelo dobro, še posebej uspešno so igrali v bloku. Zaustavili so domala vsak napad gostiteljev. Povedli so 9:4 in 15:8, ko je trener prvakov Sebastijan Škorc že drugič vzel minuto odmora. Gostje tudi v nadaljevanju niso popuščali in zasluženo osvojili niz.

Drugi niz se je začel z zgrešenimi začetnimi udarci na obeh straneh, kot da sta ekipi tekmovali, katera jih bo zgrešila več. So pa Štajerci izboljšali igro v polju, obrambi in tudi v napadu, kar jim je prineslo vodstvo 14:10. Gorenjci so skušali zmanjšati prednost, a jim to ob zbrani igri mariborske vrste ni uspelo in ob koncu niza so zaostali za šest točk.

Saso Bizjak

V uvodnih minutah tretjega niza je bila igra podobna kot v prvem, ko so njen ritem narekovali gostje in povedli 12:5, ko je v igro namesto Filipa Kovačevića vstopil Žiga Donik in v ekipo vnesel več živahnosti. Kljub temu so Kamničani povedli 14:8, nato pa so sledile minute odlične igre Mariborčanov. Ob bučnem navijanju s tribun so pri 15:15 izničili prednost tekmeca, nato povedli z 20:17, pri 24:22 pa s točko Madžara Rolanda Gergyjea osvojili niz. Državni prvaki so tudi v četrtem nizu prikazali boljšo odbojko od tekmeca, domala vsak napad so končali s točko, v obrambi pa igrali zanesljivo in vodili do sredine niza. V nadaljevanju so kamniški odbojkarji držali korak z mariborskimi do končnice, v kateri je prišla do veljave večja kakovost Mariborčanov. Za prvake so največ točk dosegli Ahmed Ikhbayri 22, Roland Gergye 16 in Žiga Donik 9, pri gostih pa jih je Jan Klobučar dosegel 15.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta