Obeta se odbojkarska poslastica

27.10.2021 06:00
Nocoj ob 20. uri bo v dvorani Tabor tekma državnega prvenstva med odbojkarji Merkurja in Calcita
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ahmed Ikhbayri je v napadu domala neustavljiv. Foto: Sašo BIZJAK
Saso Bizjak

Privržencem odbojkarjev Merkurja Maribor se nocoj obeta poslastica. Državni prvaki se bodo v vnaprej odigrani tekmi 8. kroga državnega prvenstva, ki bo veljala tudi za točke srednjeevropske lige Mevza, ob 20. uri v dvorani Tabor udarili z ekipo Calcita Kamnik. Dovoljenje za vstop v dvorano imajo le tisti, ki izpolnjujejo PCT-pogoje.

Mariborčani tudi v letošnjem prvenstvu kažejo imenitne predstave. V štirih tekmah so prav tolikokrat zmagali in imajo dvanajst točk, podobno kot ACH Volley, a ta je na vrhu lestvice zaradi boljše razlike v nizih. Calcit je dvakrat zmagal in dvakrat izgubil, orožje je moral položiti v tekmah proti Merkurju in ACH, zato ima šest točk in je na lestvici tretji.

V taboru državnih prvakov so pred tekmo v izjavah previdni, kajti zaradi zgoščenega ritma tekem nekateri odbojkarji čutijo posledice, ubadajo se tudi z lažjimi poškodbami.

"V prvi tekmi letošnje sezone smo Calcit z odlično igro premagali v gosteh. Novi uspeh lahko pričakujemo le, če bodo naši odbojkarji zaigrali tako, kot znajo. Želimo, da točke ostanejo doma in da nam k dobri igri pomagajo tudi navijači. Pričakujejo lahko vrhunsko odbojko," je prepričan trener državnih prvakov Sebastijan Škorc.

Dosedanje tekme državnega prvenstva in lige Mevza so pokazale, da so mariborski odbojkarji sposobni ubraniti naslov državnega prvaka. Med nosilci igre sta Ahmed Abulubaba Amhimmid Ikhbayri, z 88 točkami v štirih tekmah (22 v povprečju na tekmo) najučinkovitejši igralec lige, in Janž Janez Kržič, ki je s trinajstimi blok točkami drugi najboljši v tej prvini. Z dvema točkama več je pred njim Diko Purić iz Calcita. Ikhbayri je na prvi tekmi proti Calcitu zablestel s kar 29 točkami.

"Čaka nas izjemno zahtevna tekma. Kljub temu da smo Kamničane v prvi tekmi v gosteh nadigrali, se zavedamo, da tokratna tekma ne bo nič lažja. Calcit ima kakovostno igralsko zasedbo. Da osvojimo točke, bomo od prve minute morali zaigrati zbrano, odločno in zanesljivo," pravi sprejemalec v vrstah Merkurja Žiga Donik.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta