Odbojkarji Merkurja Maribor nadigrali ekipo Triglava iz Kranja

09.10.2021 20:06
Odbojkarji Merkurja Maribor so po pričakovanjih v treh nizih nadigrali ekipo Triglava iz Kranja
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Filip Kovačević je bil eden boljših mož v ekipi Merkurja. 
Sašo Bizjak

Tekma drugega kroga državnega prvenstva med odbojkarji Merkurja Maribor in Hiše na kolesih Triglav Kranj se je končala z zmago državnih prvakov, ki so prevladovali v vseh treh nizih, a so se jim Kranjčani odlično upirali. Še zlasti v prvem, v drugem in tretjem pa niso imeli možnosti za presenečenje. Državni prvaki so tekmo dobili s 3:0 (26:24, 25:20, 25:18).

Uvodni niz je mineval v izenačeni igri, ekipi sta se menjavali v vodstvu, vendar si nobena ni priigrala več kot dve točki prednosti. Na obeh straneh mreže je šepal blok, saj se je domala vsak napad končal s točko. V končnici so Mariborčani povedli 24:23, a ostali brez zmagovite točke, pri vodstvu 25:24 pa je Ahmed Ikhbayri dosegel 26 točko in skupno svojo osmo v nizu, kolikor sta jih dosegla tudi njegov soigralec Žiga Donik in Miha Mali pri gostih. Tudi v drugem nizu je bila igra podobna, nekaj več od nje so imeli državni prvaki, toda gostje se niso dali. Gostiteljem, pri katerih se je ob Ikhbayriju razigral tudi Filip Kovačević, so ves čas dihali za ovratnik, nekajkrat izenačili rezultat, v prelomnih trenutkih pa je spet prišla do veljave kakovostna razlika in mariborska ekipa je dobila še drugi niz.

Ahmed Ikhbayri je bil tudi tokrat neustavljiv. 
Sašo Bizjak

Gorenjci so se tudi v tretjem nizu pokazali kot trd tekmec, večidel niza so zaostajali, a do sredine niza ne več kot za dve točki ali tri. Ko pa so gostitelji pred končnico še močneje pritisnili, se je odpor tekmeca začel krhati, prednost je naraščala in državni prvaki so osvojili še tretji niz.

"Triglav je bil vselej neugoden tekmec in to se je pokazalo tudi tokrat. Toda naši fantje so v končnicah vseh treh nizov pokazali zrelo igro in tekmo pripeljali k želenemu koncu. Vsi si za prikazano zaslužijo pohvalo," je povedal trener Merkurja Maribor Sebastijan Škorc. "Vedeli smo, kaj nas čaka v Mariboru. V uvodnem nizu smo se dobro kosali z gostitelji, v nadaljevanju slabše in poraz je bil neizbežen," je dejal trener Triglava Sašo Rop.

Akcije na obeh straneh mreže so bile zelo zanimive.
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta