Mariborske odbojkarice s Šempetrčankami za vrh

29.10.2021 05:50
Odbojkarice iz Savinjske doline so v zadnjih letih zelo neugodne tekmice mariborskim bankirkam
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Brina Bračko že ima izkušnje s Šempetrom. Foto: Igor NAPAST
Igor Napast

Pomlajeno vrsto odbojkaric Nove KBM Branika, ki ji v državnem prvenstvu gre presenetljivo dobro, čaka danes zahtevna preizkušnja. Mariborčanke se bodo v osrednji tekmi 6. kroga ob 17. uri v Lukni spoprijele z ekipo Sipa Šempeter.

Gre za obračun ekip z vrha lestvice, Štajerke so v petih tekmah štirikrat zmagale, enkrat izgubile in imajo na lestvici enajst točk, z enako statistiko se ponašajo tudi Savinjčanke. Ekipi sta v prejšnji sezoni bili trd boj za uvrstitev v finale, z dvema polfinalnima zmagama so bile uspešnejše Mariborčanke. Glede na to, da gre za dokaj izenačeni ekipi, je pričakovati zanimivo tekmo in negotov rezultat.

"Odbojkarice Šempetra že nekaj let prikazujejo dobre igre in tudi v tej sezoni je tako. So zelo neugodne in tudi nepredvidljive, tako da nas čaka zahtevna naloga. Poznamo dobre in tudi slabe strani igre Savinjčank, kar pa ne pomeni veliko, zato se morajo naše odbojkarice osredotočiti predvsem na svojo igro. Če bodo igrale tako, kot pričakujem, bi točke morale ostati v Mariboru," ne skriva optimizma trener bankirk Bruno Najdič.

Druge tekme 6. kroga - jutri ob 17.30: Calcit - Grosuplje, ob 19. uri: Ankaran - Krim; v nedeljo ob 17. uri: GEN-I - Luka Koper.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta