Mlada mariborska veslača Krebs in Čas do brona na evropskem prvenstvu

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
06.09.2020 19:35

Člana veslaškega kluba Dravske elektrarne Maribor sta na EP do 23 let zaostala le za romunsko in hrvaško posadko

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nik Krebs in Jaka Čas sta pripravljenost pilila na Bresterniškem jezeru. 
Andrej Petelinsek

Slovensko veslanje je spet doživelo enega od velikih uspehov. Zanj sta na evropskem prvenstvu do 23 let v nemškem Duisburgu v dvojcu brez krmarja poskrbela člana veslaškega kluba Dravske elektrarne Maribor Nik Krebs in Jaka Čas. Slovenca sta na 2000 metrov dolgi progi zaostala le za romunskim in hrvaškim dvojcem. V Duisburgu sta nastopili še dve slovenski posadki, ki pa nista dosegli vidnega rezultata; ljubljansko-blejski dvojni dvojec Filip Matej Pfeifer in Isak Ivan Žvegelj, sin bronastega olimpijca Denisa Žveglja, je nastopil v malem finalu in osvojil 11. mesto, ljubljanska skifistka Lea Hren Strah pa je osvojila 14. mesto.
Mariborski veslaški dvojec je v kvalifikacijah, v katerih je nastopilo enajst posadk, brez težav osvojil prvo mesto v svoji predtekmovalni skupini in napovedal boj za eno od kolajn, v finalu pa s tretjim mestom potrdil napovedi, da gre za zelo obetavno posadko. "Za Nikom in Jako je zelo dober finalni nastop. Do približno 250 metrov do cilja sta bila v položaju, da se potegujeta tudi za srebrno kolajno, saj sta hrvaškima veslačema dihala za ovratnik. Tik pred odločilnimi zavesljaji se jima je prikradla napaka, zaradi katere sta izgubila meter ali dva. To je bil bržčas glavni razlog, da sta zaostala za tekmecema. Nik in Jaka sta v dvojcu brez krmarja začela veslati šele lani jeseni, tako da ima njun uspeh še večjo veljavo," nam je po telefonu med vožnjo proti Sloveniji povedal trener mariborskih veslačev Dušan Jurše, o podrobnostih s tekmovanja pa bosta na današnjem sprejemu ob 18. uri v prostorih VK Dravske elektrarne spregovorila še bronasta veslača.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta