(POGOVOR) Alen Šket brez milosti do nekdanjih soigralcev

30.10.2021 08:01
V derbiju državnega prvenstva se bosta pomerila še neporažena Maribor in ACH, Alen Šket, ki je spomladi blestel v finalu, bo nocoj na drugi strani mreže
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Privržencem odbojkarjev Maribora se nocoj ponuja priložnost, da v živo spremljajo vrhunsko odbojko. V dvorani Tabor se bosta ob 20.30 udarili trenutno najboljši slovenski ekipi, Merkur Maribor in ACH Volley Ljubljana, ki sta v dosedanjih štirih krogih državnega prvenstva po štirikrat zmagala. Mariborčani se ponašajo s tremi naslovi državnega prvaka, Ljubljančani s kar sedemnajstimi. Novemu naslovu so bili blizu tudi v minuli sezoni, a so jim to preprečili prav Štajerci; v petih finalnih tekmah so se s 3:2 v zmagah po letih 1992 in 1993 veselili tretjega naslova.

​Eden tistih, ki je veliko prispeval k zmagoslavju čete trenerja Sebastijana Škorca, je bil Alen Šket. Ko se je 33-letni in 205 centimetrov visoki reprezentančni sprejemalec iz Leviča pri Slovenski Bistrici, ki že nekaj let živi v Mariboru, lani jeseni vrnil iz Turčije, je v začetku decembra podpisal pogodbo z mariborskim klubom. Zanj je igral do konca minulega prvenstva, z igro je bil za zgled mladim soigralcem, v odločilni, peti finalni tekmi pa je, podobno kot Rok Možič, dosegel kar 25 točk. Toda v prestopnem roku je Šket Maribor zamenjal za Ljubljano in podpisal pogodbo s serijskimi državnimi prvaki, za katere je zelo uspešno igral od leta 2008 do 2013. Na nocojšnji tekmi bo tako stal na drugi strani mreže nekdanjih soigralcev iz Merkurja.

Z Mariborom je Bistričan osvojil naslov državnega prvaka.
Andrej Petelinsek

Prepričan o spektaklu

Šket se tekme v Mariboru zelo veseli. "Ne le veselim, komaj čakam nanjo. Prepričan sem, da bo odbojkarski spektakel. Upam, da jo bo spremljalo veliko število gledalcev. Opažam namreč, da so dvorane kljub sijajnim rezultatom reprezentance napol prazne, ne nazadnje se pri nas igra tudi odlična klubska odbojka. Prepričan sem, da jo bodo gledalci spremljali tudi na tokratni tekmi, saj si bosta nasproti stala dva trenutno naša najboljša kluba," pravi Alen Šket. "Na to, da sem v minuli sezoni nosil majico mariborskega kluba in z njim po petih naslovih državnega prvaka, ki sem jih osvojil z ACH, osvojil šestega, sem ponosen. A hkrati svojim nekdanjim soigralcem sporočam, da želim z ACH osvojiti še en naslov, zato bom proti njim zaigral po najboljših močeh," je dodal Štajerec, ki meni, da sta prav nocojšnja tekmeca najresnejša kandidata za naslov prvaka. "Sezona se je šele začela, lahko se zgodi marsikaj, od poškodb do okrepitev, ki lahko vsa predvidevanja postavijo na glavo. Poleg tega tekme v prvem delu prvenstva ne bodo odločilne. Tudi tokratna v dvorani Tabor ne bo, se pa bo zmagovalec vsaj za nekaj časa otresel tekmeca na vrhu lestvice, poleg tega bo imel tudi psihološko prednost."

V minulem prvenstvu je Alen Šket dosegal točke za Merkur, v letošnjem jih za ACH.
Sašo Bizjak

Šesterke se še lovijo

Sogovornik dobro pozna igro svojih nekdanjih soigralcev, čeprav so se pri aktualnih prvakih zgodile občutne spremembe igralskega kadra. "Mariborčani so pripeljali kakovostne okrepitve, a tudi vodstvo našega kluba je poskrbelo za dobro igralsko zasedbo. Novinci v obeh klubih so se pokazali kot prave okrepitve. V vsaki ekipi je nekaj adutov. Če bodo ti razpoloženi za igro, bi lahko bila ta na visoki ravni," meni Šket. A pri tem opozarja: "Igralske spremembe močno vplivajo na uigranost šesterk, te se še lovijo, zato tudi igra niha. Toda bolj kot se bo sezona nagibala h koncu, bolj kakovostne bodo predstave in šele takrat se bo pokazala moč ekip, torej tudi naše in mariborske. Če je soditi po igri, ki jo trenutno kažeta obe ekipi, menim, da bosta zaigrali v finalu."

Šket je že vrsto let nepogrešljiv član slovenske reprezentance, z njo je osvojil tri srebrne kolajne na evropskih prvenstvih. Čeprav ima 33 let, ga igranje za Slovenijo še vedno mika. "Nisem se ji še odrekel, verjamem, da lahko še vedno igram na vrhunski ravni. Reprezentanco čaka še veliko pomembnih tekmovanj, od evropskega in svetovnega prvenstva do lige narodov, čas bi bil, da zaigra tudi na olimpijskih igrah. Upam, da bom ta trenutek tudi dočakal."

​Drugi pari 5. kroga - danes ob 17.30: Triglav - Panvita Pomgrad, ob 19. uri: Črnuče - Krka, ob 20. uri: Calcit - Salonit Anhovo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta