Primož Roglič: Tadeja moram imeti ves čas na očeh ... pričakujem, da bo napadel

Primož Roglič se pred enim ključnih dni dobro zaveda, od kod mu preti največja nevarnost

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Danes sta bila nasmejana, jutri se bosta najbrž bolj resno gledala. 
Saso Bizjak

Šestnajsta etapa dirke po Franciji bo hitro pozabljena, saj razen veselja Nemca Lennarda Kämne iz velike skupine ubežnikov ni prinesla sprememb, sploh v boju za prestižno rumeno majico, v kateri je še zmerom trdno naš Primož Roglič. Toda to je bilo zatišje pred nevihto, ki se obeta z jutrišnjo kraljevsko etapo s startom v Grenoblu in ciljem deset kilometrov nad Meribelom, na strehi 107. Toura.

Na ciljni strmini so slovenski navijači dokazali, da so dobro ogreti in pripravljeni. 
Saso Bizjak

Za Slovencema naj uredijo med sabo

Z njegovimi mislimi - "če boš napadel prezgodaj, te lahko ubije" - se strinjajo vsi v karavani. "Počutim se dobro, v tretjem tednu so že vsi izčrpani. Mislim, da bodo med kolesarji velike razlike, naredila se bo selekcija. Upam, da še imam kaj v nogah," si je zaželel Gorenjec. Nanj bo Zasavec še posebno pazil. "Tadeja moram imeti ves čas na očeh, saj je dejstvo, da mi je najbližje in še najboljši je bil doslej v gorskih etapah. Pričakujem, da bo napadel. Osredotočiti se moramo na najboljše in na našo ekipo, da najbolje opravimo delo," je povedal Primož Roglič.

Navijaška podpora je ves dan, začne se zjutraj na ogrevanju.
Sašo Bizjak

"Gremo, Maribor!"

Te se ves čas seštevajo in odštevajo, do Pariza bo imela matematika veliko vlogo, ker dan prej je še kronometer. Bi bil Kisovčan zadovoljen, če bi po kraljevski etapi zadržal prednost 40 sekund pred prijateljem iz Komende? "Bolje je imeti takšno prednost kot zaostanek. Morda bi zadoščalo pred kronometrom, ampak vedno je tako, da še pet minut ne, ker hočeš imeti še več," je namignil, da bo tudi sam napadel, če se bo dobro počutil. Da bi potekalo v tej smeri, so mu že dan prej vlivali dodatno energijo slovenski navijači, ki jih je v Franciji vse več. Malce bolj sproščeno je bilo na startu, kot je običajno za ta Tour, poklepetal je s tistimi, ki so se mu približali. V vročem poletnem dnevu, ko so se tudi temperature na cilju na višini okrog tisočaka gibale okrog 30 stopinj, so bili že dobro ogreti. Še za našim vozilom so vzklikali: "Gremo, Maribor!"

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta