Rogličevi še močnejši sanjam naproti

Uroš Gramc Uroš Gramc
20.08.2019 00:40

Nizozemsko mošvo Jumbo - Visma, za katero vrti pedala Primož Roglič, se je okrepilo z enim najboljših kolesarjev zadnjih let Tomom Dumoulinom

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tom Dumoulin bo s Stevenom Kruijswijkom in Primožem Rogličem tvoril enega najbolj udarnih kolektivov na svetu in bo velik konkurent Ineosu Gerainta Thomasa.
Epa

Že 41 zmag ima kolesarsko moštvo Jumbo - Visma letos, devet od teh je od Primoža Rogliča, pa se Nizozemci še krepijo. Na živahni kolesarski poletni tržnici (včeraj je Philippe Gilbert prestopil v Lotto Soudal, Victor Campenaerts pa v NTT) je prav prestop k njim najbolj odmeven in nepričakovan, saj je Tom Dumoulin kljub nekaterim govoricam z nemškim Sunwebom še imel veljavno pogodbo.
Govorice so se pojavile ob njegovi poškodbi na Giru, ko 28-letni Nizozemec ni bil najbolj zadovoljen, kako so se lotili rehabilitacije. "Imamo le ene sanje - zmagati največjo dirko na svetu. Dobrodošel, Tom. Skupaj bomo dirkali za svoje sanje," so ob tem sporočili pri novem delodajalcu. Z svetovnim prvakom v kronometru, zmagovalcem predlanske dirke po Italiji, ki je lani pri naših zahodnih sosedih in na Touru osvojil drugo mesto, Jumbo-Visma dobiva konkurenčno moštvo britanskemu Ineosu, ki je po Franciji slavil sedemkrat v zadnjih osmih letih, nam je dejal športni direktor pri Bahrainu Meridi Gorazd Štangelj.
A to se bo videlo šele naslednje leto, pred vrati je še zadnja tritedenska kolesarska klasika v letu, dirka po Španiji, ko si bodo še nekateri kolesarji z dobrimi vožnjami poskušali priboriti pogodbe za novo sezono. Na njej bo nastopilo kar pet Slovencev. Štangelj, ki sicer ne bo vodil svojega moštva, je zaželel srečo v lovu na etapne uspehe Luki Piberniku in Domnu Novaku, še višja so pričakovanja preostale trojice: sprinterja Luke Mezgeca (Mitchelton), slovenskega aduta za končno zmago Rogliča in Tadeja Pogačarja, ki je velik up našega kolesarstva, njegov debitantski nastop na tritedenski dirki pa so v njegovem moštvu ZAE potrdili včeraj. In pri tem "bo imel proste roke", je potrdil Andrej Hauptman, kar pomeni, da lahko v kakšni etapi poseže zelo visoko. Hauptman bo iz avtomobila Emiratov spremljal njegove vožnje, prvič v tej vlogi bo celo dirko, na Giru je bil do polovice.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta