Še ena slovenska zmaga v Franciji: Matej Mohorič dobil najdaljšo etapo letošnjega Toura

Š.R.
02.07.2021 16:50
Matej Mohorič je bil prehiter za glavnino in dopolnil svoj trojček etapnih zmaga na najprestižnejših tritedenskih dirkah
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Slovenski kolesar Matej Mohorič je izkoristil priložnost za napad na sedmi etapi dirke po Franciji, z 249,1 kilometra med Vierzonom in Le Creusotom najdaljši na letošnji izvedbi Toura. Član moštva Bahrain Victorious je bil najbolj vztrajen v pobegu in v cilj pripeljal z minuto in 20 sekundami prednosti pred prvim zasledovalcem, Belgijcem Jasperjem Stuyvenom. Mohorič je dopolnil veliki trojček, etapnim zmagam na italijanskem Giru in španski Vuelti dodal še zmago na najprestižnejši tritedenski dirki na svetu. Pridno je nabiral tudi točke na gorskih ciljih, najhitrejši je bil na vseh petih in z 11 točkami po etapi oblekel pikčasto majico za najboljšega hribolazca Toura.

Mohorič se je z današnjo predstavo povzpel tudi v skupnem seštevku in je na četrtem mestu kot najboljši Slovenec. Nizozemec Matthieu Van der Poel (Alpecin), nosilec rumene majice, je pobegnil najbližjim zasledovalcem, Pred Belgijcem Woutom Van Aertom (Jumbo Visma) ima 30 sekund prednosti, tretji je Danec Kasper Asgreen (Deceuninck - QuickStep) (+1:49), Mohorič a za njim zaostaja za tri minute in sekundo. Tadej Pogačar (UAE Emirates), do današnje etape drugi v skupnem seštevku, je padel na peto mesto. Zmagovalec lanskega Toura je bil danes 26., za Van der Poelom pa zaostaja 3 minute in 43 sekund. Še več je izgubil Primož Roglič (Jumbo Visma). Kisovčan je padel na 33. mesto v skupni razvrstitvi (+9:11).

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta