Slovenski odbojkarji z Nemci, Čehi in Belgijci za OI 2020

STA, A.L.
30.09.2019 14:33

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se bo na kvalifikacijskem turnirju za nastop na poletnih olimpijskih igrah prihodnje leto v Tokiu pomerila z Nemčijo, Češko in Belgijo, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Kvalifikacijski turnir bo na sporedu med 5. in 10. januarjem prihodnje leto v Berlinu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

V drugi skupini bodo igrale Srbija, Francija, Bolgarija in Nizozemska.
Najboljši izbrani vrsti iz obeh skupin se bosta prebili v polfinale, olimpijski nastop v deželi vzhajajočega sonca pa si bo izborila le zmagovalna izbrana vrsta z berlinskega turnirja.
Evropska odbojkarska zveza (Cev) je skupine in udeležence zadnjega sita za nastop na olimpijskih igrah določila na podlagi dosežkov z nedavno končanega evropskega prvenstva v Sloveniji, Belgiji, Franciji in na Nizozemskem, kjer je slovenska izbrana vrsta osvojila odličje srebrnega leska po nedeljskem porazu s Srbijo z 1:3 v sloviti pariški dvorani Bercy.
Nastop na olimpijskem turnirju so si doslej že zagotovile Brazilija, ZDA, Italija, Poljska, Rusija, Argentina in Japonska.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta