Zidanškova ob vrnitvi v Slovenijo: Vse mi pravi, da sem res naredila nekaj pomembnega

Bojan Bauman
11.06.2021 22:09
Uspeh tenisačice Tamare Zidanšek v Parizu ni ostal brez odziva v domači javnosti - ob vrnitvi so jo navijači pričakali na letališču, popoldne je bil sprejem pri predsedniku Borutu Pahorju
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Luka Cjuha/ Dnevnik

Še včeraj smo jo spremljali v polfinalu teniškega turnirja za grand slam v Parizu, danes je bila 23-letna Tamara Zidanšek že na sprejemu pri predsedniku države Borutu Pahorju. Podpisala se mu je na tradicionalno zastavo, s katero Pahor obiskuje športne prireditve in vzpodbuja slovenske športnike doma in po svetu. V soboto bo tako na Primorskem navijal za naše kolesarje na dirki po Sloveniji, takrat že s podpisom slovenske teniške junakinje iz Konjic.

Veliko se je Tamari Zidanšek dogajalo v zadnjih dveh tednih, prišlo je do skorajda neverjetnih sprememb. Predvsem je Konjičanka postala prepoznavna, njeni uspehi so jo postavili v središče pozornosti slovenske športne javnosti. "Res je uvrstitev v polfinale Roland Garrosa nekaj posebnega. Saj se tega uspeha še zmeraj ne zavedam dovolj dobro, to bo še prišlo za menoj. A sprejem ob vrnitvi kar na letališču na Brniku, kjer so me pričakali moji Konjičani in ostali navijači, zatem pa še sprejem pri predsedniku države ... vse to mi pravi, da sem res naredila nekaj pomembnega."

No, nova slovenska teniška junakinja se ne strinja s trditvijo, da je do uspeha prišla kar čez noč. "Ne, dolgo smo gradili našo stavbo. Za uspeh se moram zato zahvaliti moji celotni ekipi in Slovencem, ki ste me vzpodbujali. Upam pa tudi, da sem vsaj nekoliko prebudila zanimanje za tenis v naši državi."

Čeprav je o sebi v zadnjih dneh povedala praktično vse, je Konjičanka tudi včeraj našla čas za odgovore na novinarska vprašanja.
Luka Cjuha/ Dnevnik

Zmage v Parizu so Zidanškovo med vsemi tenisarji uvrstile najvišje v zgodovini samostojne Slovenije, je spomnil predsednik Pahor. In dodal, da je Zidanškova v teh težkih časih krize zaradi pandemije številnim slovenskim državljanom v navdih, prižgala jim je luč na koncu tunela. Naš predsednik je končal s še eno mislijo - da uspešnim slovenskim športnikom uspe preseči tradicionalna nesoglasja v naši družbi, ko spet združeni stremimo k skupnemu cilju.

Triindvajsetletna Zidanškova je takoj po sprejemu našla čas za še nekaj vprašanj novinarjev. Teh je bilo v zadnjih dneh toliko, da praktično nič več ni ostalo skrito: "Res se v tem trenutku ne spomnim nobenega detajla, ki bi ga hotela deliti z javnostjo, a ga še nisem razkrila. Me pa povečana pozornost medijev in medijske obveznosti ne utrujajo, intervjuji mi niso odveč."

V naslednjih dneh si bo Zidanškova vendarle vzela nekaj premora. Ogromno znoja je bilo prelitega, sproščenega veliko adrenalina in potrošenih preveč živcev, da bi lahko preprosto obrnila list in nadaljevala v enakem tempu. "Nekaj dni bo premora, časa za počitek v domačem okolju. Naslednji cilj pa je nastop v Wimbledonu," je načrt razložila Zidanškova.

Priprave na naslednji grand slam bodo zaradi uspeha v Parizu nekoliko spremenjene. Odpovedala je pripravljalni turnir na travi, ki ga organizirajo v Nemčiji. Pred potjo v London bo le nekaj dni trenirala na travi. Potem pa, upa, bo nadaljevala tam, kjer je ta teden končala. "Kljub uspehu želim ostati povsem na tleh. Dogajanje v Parizu me osebno ni pretirano spremenilo. Še zmeraj je najbolj pomembna stvar v mojem življenju, da želim biti dobra oseba," je zaključila Zidanškova.

Luka Cjuha/ Dnevnik

Naslednje dneve bo tenis spet bolj v ozadju zanimanja slovenske javnosti; v ospredje prihajajo nogometaši, ki začenjajo evropsko prvenstvo. Tamara se je v otroštvu preizkusila tudi v tem športu, trenutno pa nogometa pretirano ne spremlja. "Res ni bilo časa za kakšno analizo reprezentanc, ki se borijo na evropskem nogometnem prvenstvu. Tako tudi nimam svojega aduta za zmago. No, blizu so mi Nemci in tudi na klubski sceni rada spremljam nemški Bayern," povsem zunaj dogajanja v osrednjem športu teniška igralka iz Konjic vendarle ni.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta