(FOTO in VIDEO) Baldwin se je srečal z možem in sinom ustreljene direktorice fotografije, znane nove podrobnosti o tragediji

26.10.2021 09:08
Trenutek, ko je hollywoodski zvezdnik nehote ustrelil Halyno Hutchins, ni posnet. Pokojne snemalke se je na spominski slovesnosti spomnilo več sto ljudi.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Alec Baldwin in Matthew Hutchins, mož ustreljene direktorice fotografije, sta se objela.  
Profimedia

Igralec Alec Baldwin je vadil streljanje in pištolo usmeril proti objektivu kamere. Pri tem je na prizorišču snemanju novega filma v ZDA sprožil strel v direktorico fotografije, kažejo najnovejše informacije o tragediji. 

Alec Baldwin z možem in 9-letnim sinom Halyne Hutchins. 
Profimedia

Režiser Joel Souza, ki je bil v incidentu ranjen v ramo in te dni okreva, pravi, da je slišal zvok kot "pok biča" in glasen "bum", medtem ko je stal za Halyno Hutchins , ki je v nesreči umrla, piše v poročilu poročilu preiskave.

Profimedia

Filmska ekipa je snemala vestern Rust v zvezni državi Nova Mehika. Ni še povsem jasno, kaj je šlo tako zelo narobe, da je Hutchinsonova morala umreti.  "Alec Baldwin je sedel na klopi in vadil izvlek pištole," se spominja Souza, ki je igralca gledal čez ramo 42-letne direktorice fotografije. "Po streljanju se je prijela za trebuh" in rekla, da ne čuti več nog," pravi režiser. Dodaja, da se je nato začela opotekati. Pomagali so ji leči na tla. Dokument navaja, da je bila Hutchinsova ustreljena v prsi in nekaj ur kasneje umrla. Snemalec Reid Russell trdi, da incidenta niso posneli, ker se je ekipa v času incidenta šele pripravljala na snemanje.

Profimedia

Na vprašanje, kako je Baldwin ravnal z orožjem, je Russell dejal, da je igralec bil zelo previden, prosil je celo, naj otroka, ki igra v filmu, v času streljanja umaknejo na varno razdaljo. Znano je tudi, da naj bi pomočnik režiserja Dave Halls dejal, da je orožje "hladno", kar v žargonu filmarjev pomeni, da v njem ni pravega streliva. Režiser Souza je preiskovalcem dejal, da ni povsem prepričan, da je orožje po malici prestalo še en varnostni pregled.

Profimedia

Medtem je Serge Svetnoj, glavni električar na snemanju, v nedeljo na Facebooku zapisal, da sta za smrt Hutchinsove krivi malomarnosti in neprofesionalnosti. Drug član ekipe, ki je z Hallsom sodeloval pri več projektih, je v nedeljo povedal, da se je že leta 2019 pritožil, da Halls za varnost na snemanjih ne skrbi dovolj. 

Spominske slovesnosti na Halyno Hutchins se je udeležilo veliko ljudi. 
Profimedia

Globoko pretresen je tudi Baldwin, ki se je medtem že srečal z vdovcem Hutchinsove, Matthewom Hutchinsom in njenim 9-letnim sinom, ki po žalostni novici več dni ni spregovoril niti besede. Na žalni slovesnosti v spomin na vrhunsko snemalko se je zbralo veliko ljudi. Hutchins je po tragediji odpotoval v Novo Mehiko, kjer se je s filmsko ekipo udeležil komemoracije. Tam se je prvič srečal z tudi Baldwinom, s katerim sta še vedno v stikih. Igralec je svojca snemalke pospremil iz hotela in med slovesom oba tesno objel. 

Profimedia

Soprog je nedavno svojo žalost izrazil v pogovoru za revijo Insider. Pravi, da ne najde besed, s katerimi bi situacijo opisal: "Ne bom mogel komentirati dejstev ali procesa tega, kar trenutno doživljamo, vendar cenim, da so bili vsi zelo sočutni. Potrebovali bomo nekaj časa, preden bomo lahko bolj lahkotno govorili o njenem življenju."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta