(FOTO) V Mariboxu premiera filma Nekoč so bili ljudje in na njej najbolj simpatičen slovenski Italijan

M. D.
23.10.2021 11:30
Film, po katerem razmišljaš ure in ure. Smo res vedno manj človeški? Premiero Nekoč so bili ljudje Gorana Vojnovića v Mariboxu so pospremili tudi Francesco Borchi, Maruša Majer, Vlado Novak in večerovec Denis Živčec, ki je vodil pogovor z njimi.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igralci Vlado Novak, Maruša Majer, Francesco Borchi in večerovec Denis Živčec, ki je vodil premiero.
Mediaspeed

Na petkovi premieri filma Nekoč so bili ljudje, režiserja in scenarista Gorana Vojnoviča, so se igralci Vlado Novak, Maruša Majer in Francesco Borchi predstavili tudi mariborskemu občinstvu, med katerimi je bilo precej znanih obrazov. Predstavitev filmske ekipe je pred polno dvorano v Mariboxu vodil Večerov novinar Denis Živčec

Vlado Novak, Maruša Majer in Francesco Borchi. 
Mediaspeed

Film Nekoč so bili ljudje je tretji celovečerec pisatelja in režiserja Gorana Vojnovića, avtorja knjižne in filmske uspešnice Čefurji raus! ter romanov Figa, Jugoslavija, moja dežela in Đorđić se vrača.

Mojstrica filmske maske Mateja Naberšnik je uživala v najboljši družbi.
Mediaspeed

“Film Nekoč so bili ljudje postaja iz dneva v dan boj aktualen. Pa ne zato, ker bi bil danes v Evropi problem beguncev in migracij večji kot je bil pred leti, temveč zato, ker smo mi iz dneva v dan vse manj človeški,” je o filmu še pred premiero povedal Goran Vojnović.

V filmu, slovensko-italijanska koprodukcija, je v glavni vlogi navdušil Francesco Borchi, znan italijanski igralec, ki že nekaj let živi in dela v Sloveniji: "Igral sem že v prvem filmu Gorana Vojnoviča, Piran Pirano, nato sem na setu v Kamniku spoznal Anjo, mojo sedanjo ženo, potem sva živela malo v Kamniku, zdaj sva tukaj. Potem pa bomo še videli, saj veste ... la vita e bella... Nismo si ljudje – Italijani in Slovenci – tako različni."

{api_embed_photo}719400{/api_embed_photo}

“Sodelovanje z Goranom Vojnovičem je bila prijetna vožnja, krasno je bilo z njim sodelovati, brez nekih turbulenc. Kako gledam na te čase? Trenutno sem sicer na porodniškem dopustu in v nekem drugem svetu, ta svet pa je v krizi in mislim, da se bomo o tem in teh časih morali še veliko pogovarjati, tudi ko bo te krize konec,” je po premieri povedala Maruša Majer, igralka, ki je odlično odigrala vlogo.

V filmskem večeru sta uživala Gregor Žigon, direktor doma Pod gorco, in Klavdija Leskovar.
Mediaspeed

“Bolj kot odraščam, bolj sem star, manj imam pravic, poplava teh prepovedi nas pesti, človek se mora znajti, da si vzame nek osnovni kontingent svoboščin, ampak tudi iz te situacije se bomo nekaj naučili,” je dodal igralec Vlado Novak. 

Šarmantni Francesco Borchi slovenske oboževalke in oboževalce pridobiva s svetlobno hitrostjo.
Mediaspeed

Med znanimi obrazi smo opazili tudi filmsko maskerko Matejo Naberšnik, sestro slovenskega režiserja Marka Naberšnika. Film so si ogledali tudi dr. Jasna Murgel, mariborska sodnica in predsednica Zveze Sonček, Maja Lampelj, ginekologinja in zdravnica leta 2018 z Nino Kirbiš, z Urada za kulturo MOM, Gregor Žigon, direktor Doma pod Gorco, Miran Bende, znan turistični delavec in direktor agencije Galileo 3000.

Mediaspeed
Vlado Novak je podpisal filmski plakat. 
Mediaspeed
Mediaspeed
Mediaspeed
Mediaspeed
Vse najboljše! Piarovka Jagoda Djordjević, ki je ta večer skoraj zatajila svoj rojstni dan, in voditelj premiere, večerovec Denis Živčec.
Mediaspeed
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta