(LIMONADA) Kaj, za vraga, so naredili s šovom Znan obraz ima svoj glas?

Denis Živčec Denis Živčec
12.03.2022 04:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Medtem ko gledalci prebolevajo Avdića, so Ana Maria Mitič, Andrej Škufca in Helena Blagne v prvi oddaji poskušali od sebe dati preveč. 
Pro Plus

Kdo so vsi ti znani obrazi v šovu Znan obraz ima svoj glas? Misel, ki me je spreletela od razkritju seznama nastopajočih v donedavnega eni najbolj razvedrilnih oddaj na naših televizijah. Jasno, Damjane Golavšek in Bql ni treba posebej predstavljati, evrovizijski oboževalci poznamo tudi Martino Majerle, potem pa počasi zaplavamo v kalne in pozabe polne vode talentšovov in oddaja spontano dobi ime Vsak obraz ima svoj glas. Seznam (pol)slavnih ni edino presenečenje, ki ga ta sezona prinaša. Spremembe so dobrodošle, ni pa vsaka nujno tudi dobra. Bilo je jasno, da oddaja na Pop TV po petih sezonah potrebuje nekaj osvežitve, da bi še naprej ostala sočna in gledljiva. Nisem povsem prepričan, da jim je z žirantskimi rošadami v minuli sezoni in še več nasilnega ustvarjanja party vzdušja to uspelo, a k sreči je vsaka oddaja prinesla dovolj "uau trenutkov", da je gledalce obdržala. Tekmovalci, slavni ali ne, ki ves teden garajo v sodelovanju z vrhunsko produkcijsko ekipo maskerjev, kostumografov in drugih strokovnjakov, si še vedno za svoje sijajno opravljeno delo zaslužijo globok poklon. Bolj se zatakne pri tistih, ki v šovu ne tekmujejo.

Karkoli se bo med sezono že dogajalo, nič ne bo preseglo hladnega tuša novice, da v projektu ne bo več voditelja Denisa Avdića, kar so v oddaji poskušali elegantno prikriti po receptu "nič ga ne omenjajmo, le pretvarjamo se, da zabava gre naprej, in morda bodo gledalci pozabili, da je kadarkoli obstajal". A odsotnosti zaščitnega obraza pač ne gre prezreti, pri tem niti ni pomembno, ali res niso dosegli soglasja pri honorarju ali pa ima on druge karierne načrte. Sprva se mi je zamenjava Avdića zdela še kar v redu. Če bi slišal še eno polslano šalo o čefurjih, policistih in ranjenih jelenih, bi najbrž prej ali slej preklopil tudi sam in raje na nacionalki gledal Herto s prehranskimi dodatki.

Zdaj ugotavljam, da je Avdić oddaji dajal večino pikantnosti in atraktivne pikrosti. Sicer predvidljiv in zaradi termina predvajanja precej kastriran smisel za humor je oddaji vendarle dodajal nekaj dobrodošle kontroverznosti in nas reševal pred mlačno, zdrizasto mlakužo družinam prijaznega kraguljčkastega humorja, ki se mu smejimo na silo. Neverjetno je, kako imam nove akterje šova rad vsakega posebej, ko so skupaj v eni oddaji, pa mi gredo na živce.

Denis Avdič 
Pro Plus

Že res, da Znan obraz ima svoj glas ni Denis Avdić šov, a nikoli ne bom razumel, zakaj so vodenje oddaje prepustili kar dvema, Petru Polesu in Sašu Staretu. Ker sta v mislih gledalcev močno povezana s šovom Slovenija ima talent, je nastal čudaški hibrid, ob katerem je gledalcem neudobno. Kot bi Galuniču prepustili vodenje Milijonarja in poskušali ne iskati vzporednic z Jokerjem. Zgolj Poles bi v tej oddaji bil dovolj, infantilno ljubki humor Saša Stareta pride bolje do izraza v otroških kuharskih oddajah kot v večernem primetimu. Poles je prekaljen maček, kamor ga vržeš, se bo postavil na noge in zablestel. Le za patetike poln Dan najlepših sanj je njegovega naravnega seksapila in očarljivo "runklastega" velenjskega šarma škoda. A pustimo zdaj to.

Tako kot se moram navaditi na novo žirijo, se morajo najbrž tudi žiranti navaditi novega okolja. Kaj v oddaji imitacij počne Andrej Škufca, ni povsem jasno. V šovu Zvezde plešejo je bil suveren alfa samec in nesporna avtoriteta, tukaj se zdi, da še sam ne ve, kaj naj komentira in ocenjuje. Zdi se, da poskuša igrati Škufco iz nekega drugega šova, a ga tukaj nihče ne jemlje resno. Všeč mi je bila Helena Blagne, še bolj mi bo, ko se bo otresla potrebe, da mora za vsako ceno poudarjati svojo božanskost. Vsi vemo, da velja za divo, zato se lahko žirantka mirno sprosti in se nam pokaže še v kakšni novi luči ter nas tako še dodatno navduši. Nihče noče Helene Blagne, ki imitira Heleno Blagne v skladu z najbolj prežvečenimi stereotipi. Malce vdihniti in sprostiti začetniški krč mora tudi sicer simpatična Ana Maria Mitič, ki je že v prvi oddaji poskušala povedati in od sebe dati vse. Preveč. Morje besed, metafor, vse na varni ravni sterilnega, družinam prijaznega in do obisti aseksualiziranega humorja, ob katerem se Murenčki Romane Kranjčan gledalcu začnejo peti kar sami od sebe. Ana Maria, nikar tako hiperkorektno, no! Kak gledalec se je vprašal tudi, zakaj četrti, gostujoči žirant Dejan Vunjak ne dobi svoje oddaje. Naraven, duhovit, simpatičen in originalen. Pop TV, tole še ne teče, kot bi moralo. A pred nami je še veliko oddaj, zato ne sklepajmo prehitro. Sam bom šov gledal že zaradi Damjane Golavšek. Kar je stavek, za katerega, priznam, nisem mislil, da ga bom leta 2022 ali kadarkoli izgovoril.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta