(FOTO in VIDEO) Škandal pred velikim finalom: Italijani srbske predstavnice obtožili, da je njihova pesem plagiat

A.L.
22.05.2021 16:57
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Vse kaže, da bo letošnja Evrovizija tudi dogodek škandalov. Grška pevka Elena Tsagrinou letos na Evroviziji poje za Ciper in zaenkrat ji gre odlično, saj se je s skladbo "El Diablo" uvrstila v sobotni finale. Pozornosti atraktivna svetlolasa Atenčanka ne priteguje samo v Rotterdamu, temveč tudi širše po Evropi. Mnogi so prepričani, da pesem ni povsem izvirna. Nekatere spominja na svetovno uspešnico Anywhere, ki jo izvaja Rita Ora, drugi menijo, da nam Ciprčani letos poskušajo podtakniti že slišan in prav tako svetovno znan refren Lady Gaga

Na dan velikega finala pa tuji mediji pišejo o še enem domnevnem plagiatu, v katerega so vpletene postavne Srbkinje. Spomnimo, skupina Hurricane, ki prepeva pesem "Loco Loco", je s svojim nastopom navdušila Evropo, nekoliko manj pa naše zahodne sosede. Med Italijani je namreč precej takšnih, ki so prepričani, da letošnja pesem Srbije ni prav izvirna. Italijanski predstavniki sicer letos veljajo za glavne favorite.

Reuters

Italijani trdijo, da je pesem srbskih predstavnic kopija skladbe, ki jo prepeva  21-letni Luca Marzano, ki deluje pod umetniškim imenom Aka 7even. Še posebej zanimivo je, da je naslov Italijanove skladbe skoraj enak tistemu, ki so ga za svojo pesem izbrale srbske predstavnice. Aka 7even je pesem naslovil z "Loco".

EPA

Vendarle pa se je pesem Italijana v javnosti pojavila kasneje kot pesem Loco Loco, s katero se bo skupina Hurricane nocoj borila za čim višje mesto. 

EPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta