Koronska panika na Evroviziji: Ukrajinko urgentno poslali na PCR, Avstralcev v Rotterdam ne bo

Denis Živčec Denis Živčec
13.05.2021 10:40
Pandemija je vendarle s svojim repom zamahnila po največjem glasbenem izboru, ki sicer te dni poteka relativno gladko in v skladu s strogimi koronskimi predpisi.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
PCR test pevke skupine Go_A je, kot je slišati neuradno, k sreči negativen. 
Ebu/Thomas Hanses

Kljub težkim okoliščinam Pesem Evrovizije v Rotterdamu zaenkrat poteka gladko. Odrske vaje v Ahoy areni se vrstijo, vsi sodelujoči opravljajo redne covid teste, delegacije so varno izolirane v svojih mehurčkih. Pa vendar je pandemični strah prireditev s svojim repom oplazil. Začudeno so v sredo gledali tisti, ki so prisostvovali drugi odrski vaji Ukrajine, kjer je na odru stala povsem  druga pevka. Nekaj je očitno šlo narobe in zveza EBU je to kasneje potrdila s posebnim sporočilom za javnost. Pojasnili so, da se je Kateryna Pavlenko, pevka skupine Go_A, zjutraj počutila slabo. V skladu s strogim zdravstvenim in varnostnim protokolom so jo poslali na PCR test, da bi se prepričali, da res ne gre za okužbo s koronavirusom.

Kateryna je tako morala izpustiti vajo in tiskovno konferenco, njeno mesto na vaji je prevzela nadomestna pevka. EBU sporoča, da so sicer vsi člani skupine imeli negativne teste, na rezultat Kateryninega PCR testa pa še čakajo. Pevki so zaželeli hitro okrevanje. Medtem je neuradno slišati, da naj bi test bil negativen in da bo Go_A bodoče vaje opravila v polni zasedbi.

Zapletlo se je tudi z Avstralijo, ki je tik na tem, da povsem zapre svoje meje. Zaradi strogih koronskih omejitev njihova predstavnice Montaigne v Rotterdam ne bo pripotovala. Avstralija bo tako izkoristila koronsko izjemo, ki so jo organizatorji za take primere predvideli, zato bomo na Evroviziji videli v Avstraliji narejen posnetek njenega nastopa, na katerem bo Montaigne pela v živo.

Naša Ana Soklič je svoji prvi dve odrski vaji opravila brezhibno in zdaj z ekipo čaka na ponedeljkovi generalki in torkov polfinalni večer. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta