(VIDEO) Neverjetno, to je trenutno najbolj gledan slovenski posnetek na YouTubu. In gre za valček!

D.Ži
09.02.2021 07:45
Kot kaže, slovenska narodnozabavna glasba postaja spletna uspešnica. Polkaholiki so v zadnjem letu zbrali več kot 10 milijonov ogledov in pravkar kraljujejo na prvem mestu YouTubove lestvice Trending.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Osebni Arhiv

Kdo v Sloveniji hara na YouTubu? Običajno ob spremljanju trendov opazimo, da slovenski uporabniki priljubljenega video omrežja najraje spremljajo balkanske zvezdnike, svetovne glasbene hite, športne posnetke z Luko Dončićem, pa tudi slovenske zvezdnike. Ni pa se še zgodilo, da bi prvo mesto trending lestvice zasedel valček, kar je uspelo skupini Polkaholik s skladbo Bela roža. Očitno je le še potrditev tega, da slovenska narodnozabavna glasba vse več veljave dobiva tudi na spletu. Ironično je, da so tako uspešni valček lansirali člani skupine s polko v imenu. 

Fantje so konec leta praznovali prvo leto z velikim uspehom, saj so njihovi videi v samo letu dni zbrali več kot 10 milijonov ogledov. Matic, Gašper, Žiga in Rene so presenetili z nekoliko drugačnim pristopom k narodnozabavni glasbi, svoje uspešnice Povej, povej in Sobica pa so posneli tudi v zabavnih pop verzijah. Njihova Bela roža se je očitno razcvetela na polno. 

Osebni Arhiv

"Ko se zaljubiš v tisto pravo, bo za vedno zapisana v tvojem srcu in tvojih mislih," so ob izidu romantične zgodbe s posebnim, filmskim videospotom, zapisali Polkaholiki. "Obožujemo polke, res je, to pove že naše ime. Priznamo pa, da smo ta valček snemali že, ko so nastali Povej, povej in Sobica in smo težko čakali, da ga lahko delimo z našimi poslušalci. Verjamemo, da se bo zgodba ljudi dotaknila, in si samo želimo, da bi Bela roža postal eden od valčkov, ki ostanejo," dodajajo. 

Osebni Arhiv

Gašper, basist skupine, je za nov spot sprejel poseben izziv. Naučiti se je moral koreografijo za ples, lotil pa se je tudi ježe. Na njihovo novo skladbo je doslej na YouTubu kliknilo že več kot 103.000 ljudi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta