(VIDEO) Presenečenje: Ana Soklič ne bo nastopila na zgolj enem odru. Tuji oboževalci: Rešimo to pesem!

Denis Živčec Denis Živčec
30.04.2021 08:30
Slovenska predstavnica Ana Soklič bo skladbo Amen na evrovizijskem odru prvič predstavila v prvem predizboru 18. maja. Tik pred odhodom v Rotterdam je v sodelovanju s Perpetuum Jazzile posnela še veličastno različico evrovizijske skladbe. Oboževalci so jezni, ker so stavnice okoli Slovenije tako pesimistične.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Adrian Pregelj/RTVSlovenija

Pripravljena je. Več kot pripravljena. Le še nekaj dni in ekipa z Ano Soklič, letošnjo slovensko evrovizijsko predstavnico, bo odpotovala v Rotterdam, kjer potekajo še zadnje priprave na težko pričakovani glasbeni spektakel – izbor za pesem Evrovizije. Anine evrovizijske sanje se bodo tako končno uresničile, Evropa, Avstralija in Bližnji Vzhod pa bodo tako lahko slišali še en izjemen vokal iz Slovenije. Morda celo najboljši - okoli tega smo Slovenci lahko letos zelo samozavestni - , ki bo letos zazvenel v rotterdamski Ahoy Areni. 

Ana bo s skladbo Amen na evrovizijskem odru nastopila kot druga v prvem predizboru 18. maja. Jo bomo znova slišali v finalu 22. maja? "To bomo pa še videli, držim pesti. Kolikor si želim tega odra, ga me je tudi strah. Ampak takšne so najboljše stvari v življenju – strah in to vznemirjenje za lepše poti," je med pripravami na svoje verjetno najbolj vznemirljivo potovanje doslej povedala Ana.

Pri produkciji skladbe Amen, iz katere veje duh gospela, je sodelovalo več kot 60 ljudi. Skladba je nastala v resnično elitni, mednarodni zasedbi – za glasbo so poskrbeli Ana Soklič, Žiga Pirnat in Bojan Simončič, avtor besedila je poleg Ane in Žige tudi ameriški avtor več uspešnic Charlie Mason. Med zvezdniškimi imeni letošnje skladbe so  tudi člani spremljevalne pevske skupine, zbrane okoli Doriana Holleyja, spremljevalnega vokalista Michaela Jacksona. Prav ta del skladbe bo v različici, ki jo bomo prvič slišali 18. maja, prišel bolj do izraza: "V skladbo je vključen tudi gospelovski del, ki je bil na posnetku z Eme le dodatek. Skupaj smo se odločili, da ga umestimo v skladbo, v sam nastop, ki bo predstavljen tudi v Rotterdamu," je povedala Ana. Razkrila je še, da ne bo nastopila samo na enem odru. 

Ob Ani bo nastopila izredna vokalistka, priznana učiteljica petja in članica skupine Okustični Karin Zemljič, ki je na evrovizijskem odru že spremljala Maraayo, ManuEllo in Leo Sirk.

Slovenska ekipa je pripravila tudi presenečnje. Ana je Amen odela še s Perpetuum Jazzile in z njimi posnela spot, v katerem pokaže lepote Slovenije, pa tudi svojo duhovno plat. Režiral ga je Max Petač.

"Skladbo Amen smo želeli predstaviti tudi malo drugače, kot jo pozna evrovizijsko občinstvo. Pri pripravi EP-ja, na katerem boste našli več različic skladbe, smo želeli narediti tudi to, da lahko zbor pride še bolj do izraza. Ker sem člane skupine Perpetuum Jazzile vedno občudovala zaradi njihove raznovrstnosti in odličnosti, pa seveda ne pozabimo tudi njihovih uspehov zunaj slovenskih meja, ni bilo nikakršnega dvoma o tem, ali bi sodelovali pri tej skladbi," je o skupnem projektu povedala Ana Soklič.

Pa evrovizijske stavnice? Zmešane, kot zmeraj. Tam nekje smo, kot lani, preden je vse skupaj zaradi korone padlo v vodo. Okoli zadnjega mesta. K sreči je Ana že večkrat povedala, da se s stavnicami, ki so pogosto v veliki meri tudi umetno napihnjene s strani nekaterih zelo ambicioznih držav, ne obremenjuje. Gre pa pesimistična napoved očitno vse bolj na živce mnogim, ki jim je Amen všeč. V komentarjih pod novim spotom vidimo številne pozive evrovizijskih oboževalcev, da si slovenska pesem nujno zasluži več pozornosti. Čudijo se, zakaj se tisti, ki vplačujejo stavnice, do nje obnašajo tako hladno, nekaj komentatorjev poziva svoje sooboževalce, da je potrebno "to pesem rešiti", tako kot so to v preteklosti že naredili z nekaterimi drugimi kakovostnimi, a spregledanimi skladbami. Mnogi menijo, da je Amen najbolj podcenjena pesem tega leta, najbolj tiha in neopažena favoritka in da bo Ana takšno presenečenje, kot je bila Makedonka Tamara Todevska v Tel Avivu. No, kmalu bomo izvedeli.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta