(VIDEO) Tako se Evropi zdi nova pesem Ane Soklič. Komentatorji so brez milosti ...

Denis Živčec Denis Živčec
01.03.2021 13:03
Mnogi so prepričani, da bo Slovenija v Rotterdamu zmagovalka glasovanja strokovnih žirij, drugi pravijo, da jih je ganila do solz, tretji pa ob njej zgolj zehajo.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Adrijan Pregelj

Pesem je izbrana in znana, na spletnih forumih pa brenči kot običajno, ko se evrovizijska sezona prestavi na višje obrate. Skladba Amen, s katero bo Slovenijo na Pesmi Evrovizije v Rotterdamu zastopala Ana Soklič, je na uradnem evrovizijskem YouTube kanalu od sobote zbrala že krepko čez četrt milijona ogledov, pod njo je več kot dva tisoč komentarjev. Mnogi se ukvarjajo tudi s tem, da se bo Amen imenovala tudi skladba, s katero bo maja Vincent Bueno zastopal Avstrijo, kar so sosedje razkrili le dva dni pred Emo.

Mnogi komentatorji menijo, da bi se slovenska skladba morala imenovati Aleluja ali Hallelujah, glede na to, da gre za dominantno besedo v refrenu. Res pa je tudi, da je izraelska skladba z naslovom Hallelujah nekoč na Evroviziji že zmagala in veja za zimzeleno. Da bi sovpadanje naslovov državama škodilo, je zelo malo verjetno, prej bosta zaradi tega obe sosedski skladbi deležni večje pozornosti. 

Odzivi na slovenski Amen so mešani, a mnogi zelo zelo pozitivni. Komentatorji se strinjajo, da Slovenija na izbor pošilja naravnost izvrstno vokalistko, katere glas gre globoko pod kožo. Pri sami skladbi pa se, kot je to običajno v evrovizijskem svetu, mnenja močno razdelijo.

Nekaterih se je dotaknila takoj in jo označujejo za svojo najljubšo skladbo, ki jih je že ob premieri ganila do solz, drugi trdijo, da bo to maja najbolj nezasluženo prezrta skladba, ki jo bodo gledalci ocenili prenizko, zgolj zato, ker ne gre za klasični ceneni evrovizijski pop na prvo žogo. Upajo, da bodo kakovost slovenskega komada prepoznali vsaj člani strokovnih žirij.

Adrijan Pregelj

Ni dvoma, da bo slovenska skladba zaradi svojega drugačnega zvoka precej izstopala. Nekateri se v skladbi sploh ne najdejo in pišejo, da je zgolj dolgočasna in generična. Nekatere moti verska konotacija in vpijejo, da verske vsebina na Pesmi Evrovizije nimajo kaj iskati. Kar je seveda iz trte zvito, saj smo verskih simbolov, od križev, Davidovih zvezd, ključev Sv. Petra in polmesecev, do skladb z versko vsebino skozi leta videli in slišali kar nekaj. Med komentatorji so tudi takšni, prepričani, da bo Slovenija letos zmagovalka strokovnih komisij. Najde pa se tudi kak izrazit nesimpatizer. Tako je pod člankom o Emi na najbolj priljubljeni spletni strani Wiwiblogs nekdo zapisal, da raje opazuje, kako se na steni suši barva, kot pa da bi gledal ta nastop. 

Pa stavnice? Nesmiselne kot običajno ob tem času. Slovenija je na zadnjem mestu, na prvem pa Islandija, ki svoje skladbe niti še predstavila ni. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta