(VIDEO) Na Evroviziji 2021 je največja favoritka država, ki pesmi sploh še ni predstavila. Tako kaže Sloveniji ...

Denis Živčec Denis Živčec
23.02.2021 09:00
Evrovizijska sezona 2021 se šele prav ogreva, a zdi se, da so najbolj zagreti oboževalci že odločeni. Pesmi pri tem očitno niti niso tako zelo pomembne.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ana Soklič bo svojo novo evrovizijsko skladbo prestavila to soboto. 
Miha Fras

Ko se gremo evrovizijsko vedeževanje, absurdov ne manjka, tudi zato, ker stavnice že mesece pred izborom vplačujejo največji oboževalci, ki subjektivnost le težko postavijo na stranski tir. Tako na stavnih lestvicah vsako leto kraljuje Švedska, tudi če ta skladbe v tistem trenutku še ni izbrala. Počasi se prebuja rotterdamsko vzdušje in na spletnih stavnicah spet postaja živahno in malce trapasto. Zadnje tedne je za največjo favoritko za majsko zmago veljala Litva, ki s skupino The Roop in skladbo Discotheque letos resnično priteguje veliko pozornosti. Trenutno ji pripisujejo 8 odstotkov možnosti za zmago. 

In zdaj stopamo v območje iracionalnega. Država, ki ji letos pripisujejo največ možnosti za zmago, je Islandija, ki pa svoje skladbe še niti predstavila ni. Vemo, da je izvajalcu ime Daði og Gagnamagnið in da bi svojo državo moral zastopati že lani, ko je Evrovizija zaradi pandemije odpadla. Zaradi precejšnje priljubljenosti je tudi lani bil med favoriti. 

Slovenci bomo svojo novo evrovizijsko skladbo dobili to soboto, ko jo bo Ana Soklič premierno odpela na "covid varni" Emi 2021. Stavnice jo trenutno v igri za zmago uvrščajo v zadnjo tretjino, kljub temu da skladbe ni slišal še nihče. Tako je za Islandijo in Litvo na visokem tretjem mestu Švedska, za katero se še nikomur ne sanja, kaj bo v Rotterdam sploh poslala. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta