(VIDEO) Išče se nova evrovizijska skladba za Ano Soklič, ki si želi, da bi jo ustvarili "malo nori ljudje"

Denis Živčec Denis Živčec
13.07.2020 15:30

RTV Slovenija skladbo za Rotterdam 2021 išče z zelo odprtim razpisom, na katerega bi se lahko prijavil tudi kak tujec.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mmc/Televizija Slovenija

Voda je odtekla, sicer mimo Rotterdama, a začenja se novo iskanje. Na Kolodvorski pogled upirajo proti Evroviziji 2021. To, da nas bo tam zastopala Ana Soklič, že vemo. Do bo to počela v Rotterdamu, tudi. A s katero skladbo? Razpis je zunaj, z nekaj branja med vrsticami pa kaj kmalu ugotovimo, da je zastavljen zelo odprto, široko in da ne izključuje niti tujih avtorjev.
Ob objavi razpisa se je na družbenih omrežjih oglasila tudi Ana, ki je potencialne avtorje povabila, da "pristopijo s svojo kreativno energijo in pošljete skladbo, za katero bi tudi jaz lahko stala na evrovizijskem odru 2021". "Želim si, da bi za tako skladbo stali malo nori ljudje. Da greste daleč, tako kot zmorete, da greste tudi čez rob neke svoje utrujenosti, saj menim, da se takrat zgodijo čudeži," je zapisala.
{facebookpost}https://www.facebook.com/EMAEvrovizija/videos/660797844509722/{/facebookpost}
Na vabilo za sodelovanje na izboru skladbe, ki bo zastopala Slovenijo na 65. tekmovanju za pesem Evrovizije, se lahko prijavijo avtorji glasbe, besedila, priredbe oz. aranžmaja. Predlagana skladba je lahko dolga največ tri minute in mora biti v celoti in v posameznih delih izvirna ter še ne priobčena javnosti, sporoča RTV Slovenija.
Skladbe lahko interesenti prijavijo od danes do vključno 30. septembra do polnoči. Podrobna navodila za prijavo so objavljena na spletnem portalu Tekmovanje za pesem Evrovizije 2021. Vse popolne in pravočasno oddane prijave bo pregledala najmanj tričlanska strokovna komisija. Število izbranih skladb in postopek izbora zmagovalne skladbe bodo naknadno objavljeni, so še sporočili z RTV Slovenija.
Tekmovanje za pesem Evrovizije, ki so ga letos zaradi koronavirusa odpovedali, bo potekalo 22. maja prihodnje leto. Oba predizbora pa bosta v Rotterdamu predvidoma 18. in 20. maja. Letošnje tekmovanje bi moralo potekati maja. Nizozemska je bila izbrana kot gostiteljica po tem, ko je lani na Evroviziji zmagal njen predstavnik Duncan Laurence s pesmijo Arcade. Veliko držav namerava naslednje leto v Rotterdam poslati iste izvajalce, ki bi morali nastopiti letos. Vendar evrovizijska pravila določajo, da morajo vsi predstaviti novo skladbo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta