(VIDEO) Zalagasper presenetila s prazničnim komadom, ki pa ima navodila za poslušanje

Denis Živčec Denis Živčec
20.11.2020 11:36
Naša nekdanja evrovizijca bosta tedne, ki so pred nami, mehko pobožala s skladbo, pri kateri so jima pomagali oboževalci. Tako je nastalo sto idej.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Lana Špiler

Ni poti nazaj, predpraznična sezona je očitno stekla na polno. Letos sicer v bolj zapečkarskem, a nič manj šarmantnem vzdušju. Na svoj originalen način bosta naslednje tedne s svojo pomirjajočo milino pobožala zalagasper, ki predstavljata božično pesem sto idej - pisanje z malimi začetnicami ostaja v njunem slogu -,  pri ustvarjanju katere so jima preko družbenih omrežij na pomoč priskočili tudi njuni oboževalci.

Pesem je na digitalnih glasbenih platformah na voljo TUKAJ, klike pa medtem že nabira tudi na YouTubu. 

“Nikoli si nisva predstavljala, da bova skupaj napisala praznično pesem, saj praznični čas dojemava zelo različno. Skupaj sva nabrala vse stvari, ki so nama pri praznikih všeč, oboževalce pa sva preko družbenih omrežij prosila, da z nama delijo svoja praznična doživetja, in dobila izjemen odziv. Tako se je nabralo veliko lepih idej, iz katerih je nastala pesem sto idej," sta o ustvarjalnem procesu povedala zalagasper.

Lana Špiler

Pesmi sta dodala še navodila za poslušanje, ki so popolnoma v njunem slogu: “Želiva si, da se ob najini novi pesmi sprostiš, si pripraviš topel čaj ali vročo čokolado, pocartaš svojo sorodno dušo (seveda pod to šteje tudi tvoja domača žival) in razmišljaš o vsem, kar se ti je zgodilo lepega.”

{youtube_api}{/youtube_api}

Mlad par je svoj prvi singel “Valovi” predstavil septembra 2017. Pesem je kmalu postala stalnica glasbenih valov in osvojila srca poslušalcev ter jima prinesla nagrado zlata piščal za pesem leta 2017. Drugi singel “Baloni” sta izdala februarja 2018, tretjega z naslovom “S teboi” pa jeseni isto leto. Februarja letos sta izdala EP zbirko “Štiri”, ki poleg omenjenih singlov vsebuje še pesem “Sebi”, ki sta jo predstavila na izboru za Pesem Evrovizije.

Lana Špiler

Junija sta se odločila za korak naprej in predstavila svoj prvi angleški singel “come to me”, ki mu je oktobra sledil singel “signals”. Na valentinovo, 14. februarja 2020, sta izdala svoj prvi album – vinilko z naslovom “4”, ki vsebuje angleško in slovensko stran z EP izdajama “štiri” in “four”. Novi album sta konec februarja predstavila na koncertu v Kinu Šiška.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta