(FOTO) Mariborski župan napadel 13-letnega fanta. Kaj o incidentu pravi oče mladoletnega otroka?

Igor Selan Igor Selan
19.04.2022 11:32
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Do napada naj bi prišlo po tem, ko je skupina šestih otrok iz koša za smeti vzela nekaj rabljenih teniških žogic.
Osebni Arhiv

Na uredništvo Večera se je obrnil oče 13-letnega fanta, ki ga je na velikonočno nedeljo v bližini teniških igrišč Branik v središču mesta napadel mariborski župan Saša Arsenovič in ga tudi lažje telesno poškodoval. Incident se je zgodil pozno popoldan, ko je skupina šestih otrok iz koša za smeti vzela nekaj rabljenih teniških žogic.

"Takrat je mimo prišel župan in jih začel zmerjati, da so lopovi in da naj ukradene žogice vrnejo. Otroci so odgovorili, da ne kradejo, saj so jim trenerji rekli, da jih lahko vzamejo, saj da tja odvržejo le neuporabne žogice. Kljub temu se je župan na njih drl še naprej in jih zmerjal, zato so se otroci umaknili in odšli po ulici naprej. Ker se župan še kar ni umiril, se je sin zadrl nazaj in pri tem, priznam, uporabil neprimerne besede, takrat pa se je župan z vso silo zagnal proti njim in s kolesom trčil v nogo mojega sina, s krmilom pa v hrbet zadel še enega od prijateljev. Nato je mojega sina zgrabil za vrat in ga pričel daviti. Si mislite, 13-letnega otroka?" nam je povedal oče, ki je zaradi zaščite sina želel ostati neimenovan. 

"Sin ga je nato odrinil, a ga je župan še enkrat z obema rokama prijel za vrat in ga ponovno začel daviti. Ko ga je končno le spustil, je sin začel vpiti, da bo poklical očeta, a mu je župan hotel telefon odvzeti. Kljub temu se je klic vzpostavil, žal pa po telefonu nisem mogel razbrati, kaj se dogaja. Ne glede na to mi je bilo takoj jasno, da je sin v stiski, zato sem sedel v avto in se odpeljal tja, a je župan od tam že pobegnil," razlaga oče, ki je takoj poklical policijo, sina pa odpeljal na pregled v bolnišnico. Kot izhaja iz zapisnika, ima fant na obeh straneh vratu vidne odrgnine ter modrice, boleče je tudi koleno, zaradi česar je zdravnik svetoval počitek in lokalno hlajenje, uporabo analgetika pa po potrebi. 

Oče nam je še povedal, da je s prijavo na policijo podal tudi predlog za pregon zoper župana Arsenoviča zaradi domnevnega kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe.

Za dodatne informacije smo zaprosili tudi policijo, ki pa je odgovorila, da zaradi varstva osebnih podatkov ne morejo odgovoriti. Poklicali smo tudi župana Arsenoviča, ki pa se na naš klic še ni oglasil. Dodatna vprašanja smo zato naslovili na občinsko službo za stike z javnostmi, na odgovore prav tako še čakamo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta