Gledanost na TV Slovenija: Kaj vas je bolj pritegnilo - intervju z Janezom Janšo ali Tarča?

B.P.
21.03.2022 11:43

Na prvem mestu gledanosti še naprej kraljuje informativna oddaja 24 ur.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

V četrtek, 17. marca, se je spored prvega programa javne televizije spet spremenil zadnji trenutek. V uredništvu informativnega programa, ki ga vodi Jadranka Rebernik, so se namreč odločili, da bodo znova podaljšali oddajo Odmevi. In razlog? V studiu so gostili predsednika vlade Janeza Janšo, ki se je vrnil z nepričakovanega obiska v Kijevu. Preden se je začela oddaja Odmevi, so tako premierju namenili približno 40 minut programskega časa.

Pred tem je bila na sporedu Tarča, ki se zaradi predvolilnih soočenj za nekaj časa umika s programa javne televizije. V zadnji oddaji pred začetkom volilne kampanje so gostili Roberta Goloba, Jerneja Vrtovca, Marjana Šarca, Zmaga Jelinčiča, Uroša Macerla in Ivana Galeta.

In kakšna je bila v četrtek gledanost televizijskih vsebin?

V ciljni skupini, ki vključuje gledalce, starejše od štirih let, je bila tradicionalno najbolj gledana informativna oddaj 24 ur na televiziji Pop TV, ki si jo je ogledalo več kot 250.000 ljudi oziroma 13,3 gledalcev, ki so bili tedaj pred televizijskimi sprejemniki. Na drugo mesto se je z okoli 200.000 gledalci uvrstil kuharski šov Masterchef Slovenija, ki ga prav tako predvaja medijska hiša s Kranjčeve.

Na tretje mesto se je zavihtel kviz Vem!, na četrto pa oddaja Tarča z več kot 170.000 gledalci (9,1). Peto mesto je zasedel informativni blok med 19. in 20. uro na javni televiziji, torej Dnevnik, Slovenska kronika, Šport, Kultura in Vreme, ki si ga je ogledalo okoli 160.000 gledalcev. Kaj pa Odmevi in pogovor s premierjem Janšo? Šesto mesto. Celotno vsebino, ki je bila na sporedu od 21.10 do 22.30, si je ogledalo nekaj več od 135.000 gledalcev oziroma 7,2 ljudi, ki so bili tedaj pred televizijskimi sprejemniki.       

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta