Se spodobi ne priti na predsednikov sprejem? Košarkarji s Severino in telemachovci, na Brdo in Kongresni trg jih ni bilo

Vanessa Čokl
11.08.2021 12:38
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Skupinska slika s telemachovci.
Telemach

Olimpijski komite Slovenije (OKS) je zaprosil za sprejem olimpijske reprezentance pri predsedniku republike, ko se slovenski športniki vrnejo iz Tokia, na koncu pa so iz Košarkarske zveze Slovenije poslali opravičilo, da košarkarjev na Brdo ne bo. Opravičilo so v predsedniški palači sprejeli, tako so v uradu predsednika republike Boruta Pahorja za Večer pojasnili vidno odsotnost košarkarske reprezentance na  predsedniškem sprejemu za olimpijce. Slovenskih košarkarjev tudi navijači zvečer na Kongresnem trgu v Ljubljani niso dočakali.   

Da želijo pred novo klubsko sezono nekaj dni še biti s svojimi družinami in najbližjimi, so košarkarje opravičili pri KZS.

Pahor se je zaman veselil

Pa je (zaprošeno!) udeležbo pri šefu države sploh spodobno odkloniti? Predsednikovi sprejemi so tradicija, ko se športniki ovenčani vračajo z velikih tekmovanj. Drži, da je včeraj na Brdu iz opravičljivih razlogov, ker trenira že za druga tekmovanja, manjkal še kak olimpijec. Res pa je tudi, da je predsednik Pahor, vnet navijač slovenskih športnikov, košarkarje bodril po nesrečnih porazih v odločilnih tekmah za olimpijske medalje in dal v pričakovanju sprejema vedeti tudi javno, na twitterju, kako se veseli prihoda košarkarske reprezentance.   

Zato ker se pripravi predsedniški sprejem, predsednika Boruta Pahorja ne vidimo na sprejemih, kakršen je bil nato z navijači na Kongresnem trgu.

Za pokrovitelja in zabavo je bil čas

Pahorjeva zastava slavnih torej ni dobila novih košarkarskih podpisov. Je pa košarkarska reprezentanca od vrnitve z Japonske uspela recimo obiskati zaposlene v Telemachu, ki je njihov generalni sponzor. Prišli so "v skorajda popolni zasedbi", z Luko Dončićem na čelu, so se pohvalili pri Telemachu. Nastale so  fotografije za spomin, delili so avtograme ...     

Na dogodku v torek dopoldne je manjkal le naturalizirani Slovenec Mike Tobey. "Na prireditvi, ki jo je spremljalo pravo poletno vreme, so prisotni lahko izvedeli tudi to, da najljubša pesem Luke Dončića ni več kultni 'Miki Milane' srbske izvajalke Vere Matović, marveč je ob uspehih v slačilnici zadonela 'Marjanca' pokojnega slovenskega pevca Brendija," je poročal Sportklub.

V poznih popoldanskih urah pa je Dončić za reprezentančne kolege, ožjo družbo prijateljev in še nekatere izbrance organiziral zabavo na dvorcu Zemono v bližini Vipave. Tamkajšnja Gostilna pri Lojzetu, katere chef je Tomaž Kavčič, je lani prejela Michelinovo zvezdico. Na družbenih omrežjih so košarkarji, njihove partnerice in še nekateri povabljeni objavili več utrinkov z zabave, na kateri je bila osrednja glasbena gostja hrvaška pevka Severina.

Splitčanki so se v nekem trenutku na odru pridružili tudi košarkarji in z njo prepevali, eden bolj razpoloženih pa je bil srbski košarkar Boban Marjanović, ki je včeraj v Ljubljani prav tako podpisal novo pogodbo z Dallasom in bo tudi v prihodnje soigralec Luke Dončića. Nebo nad Vipavsko dolino je v večernih urah razsvetlil tudi ognjemet.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta