In vendarle! Ana Soklič bo Slovenijo zastopala na Evroviziji 2021 v Rotterdamu

Denis Živčec Denis Živčec
16.05.2020 20:30

Ni še znano s katero skladbo, a zmagovalka Eme 2020 je dobila drugo priložnost.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ana Soklič maja 2021 potuje v ... vendarle Rotterdam!
Robert Balen

In vendarle! Ker je prav tako. V oddaji, ki je gledalce TV Slovenija pospremila do tolažilnega evrovizijskega šova Evropa, prižgimo luči!, ki so jo pripravili s pomočjo vnaprej posnetih nastopov nesojenih letošnjih predstavnikov, je voditelj Nejc Šmit razkril tisto, kar je slovenske evrovizijske oboževalce najbolj zanimalo. Da, Ana Soklič bo dobila drugo priložnost in bo Slovenijo zastopala na Pesmi Evrovizije 2021. In to v Rotterdamu, kot so razkrili med prireditvijo Evropa, prižgimo luč!. Lokalne oblasti so sicer že pred tedni namignile, da so pripravljene vložiti še dodatnih 6 milijonov evrov in prireditev dokončno izpeljati. Tam bi se prav danes moral zgoditi veliki finale 65. Pesmi Evrovizije. Skladba Voda, s katero je Ana zmagala na Emi, Evrovizije ne bo doživela, saj pravila zveze EBU tega ne dovoljujejo. Na kak način bo izbrana nova Anina skladba, še ni znano, niti ne, ali jo bo RTV Slovenija izbrala interno, ali bo to naredila preko javnega izbora, nekoliko prirejene Eme. "Sem zelo počaščena in vesela. Potrudila se bom po svojih najboljših močeh. Čaka me veliko dela. Imam občutek velike odgovornosti do sebe in Slovenije, da bom čim bolje zastopala državo. Hvala vesolju za to priložnost," je za Tv Slovenija povedala Sokličeva. Je pa posnetek njene Vode del oddaje Evropa, prižgimo luči!, v kateri se je povezalo 46 televizij, ki so članice zveze EBU. Lani sta Slovenijo na Pesmi Evrovizije v Tel Avivu zastopala zalagasper s skladbo Sebi, letos pa je največji evropski glasbeni izbor odnesla pandemija koronavirusa.
V oddaji Pesem Evrovizije: Najboljših 25, ki je potekala uro pred Evropa, prižgi luči!, so razglasili tudi rezultate glasovanja, ki ga je v zadnjih dneh izpeljala nacionalka. Izkazalo se je, da je Slovencem najljubša slovenska evrovizijska skladba No One, s katero je Maja Keuc leta 2011 v Düsseldorfu zastopala Slovenijo. Drugo mesto so zasedle Sestre s kultno Samo ljubezen.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta