(TOTI LIST) Vlada z majhno novoletno pozornostjo za državljane - kmalu v vaših nabiralnikih!

Mraz Božičnik
03.01.2022 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Toti List

Daril letos ni, ker niste bili pridni. To je prvi dan novega leta državljanom sporočila vlada, ki je za vse volivce tudi pripravila posebna pisemska voščila. Prejeli jih boste v naslednjih dneh, saj morajo v kabinetu predsednika vlade – projekt vodi državni sekretar za nacionalno varnost Žan Mahnič – samo še preveriti, kaj je vsak izmed nas v preteklem letu objavljal na družbenih omrežjih, da bi lahko pred volitvami še pravočasno sestavili seznam političnih preferenc polnoletnih državljanov, na podlagi katerega bodo izdali tudi posebne kartice zvestobe.

Napovedi so bile sicer obetavne, ko je oblast prevzela tretja Janševa ministrska ekipa. Seznam, kaj vse bomo dobili volivci od najboljše vlade doslej, je bil dolg, a po naših informacijah je načrt padel v vodo takoj po tem, ko so začeli državljani protestirati na ulicah in trgih. "Če ne verjamete v nas, v naše dobre namene, si tudi daril, ki smo jih pripravili za Vas, ne zaslužite. Obtoževanja, da smo krivi za kazni, ki so jih prejeli posamezniki, ko so malicali na trgih ali hupali pred poslopjem državnega zbora, da smo krivi za zaprtje šolskega sistema, da smo si podredili policijo in sodstvo, da pritiskamo na medije, da se financiramo z madžarskim denarjem, da smo sklepali večmilijonske posle s prijatelji in znanci, da smo del višegrajske skupine, da smo prevzeli ključne položaje v državnem gospodarstvu, da notranje ministrstvo vodi oseba, ki je nepreklicno odstopila, so bila kaplja čez rob," lahko med drugim preberemo v pismu, pod katerega so se podpisali Janez Janša, Matej Tonin in Zdravko Počivalšek.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta