Luka Dončić se je dogovoril z Dallasom: "Moje sanje so se uresničile"

10.08.2021 09:06
Delegacija NBA-franšize iz Teksasa je bila na obisku v Ljubljani uspešna, slovenski zvezdnik bo podpisal novo pogodbo
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ljubljančan bo nadaljeval, kjer je prebil prve tri sezone v ligi NBA,
Reuters

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić se je s svojim klubom v ligi NBA Dallas Mavericks dogovoril za petletno podaljšanje pogodbe, ki mu bo nanesla 207 milijonov dolarjev (176 milijonov evrov). Po poročanju ameriških medijev bo pogodbo podpisal danes, ko delegacija Dallasa z lastnikom Markom Cubanom na čelu pripravlja novinarsko konferenco v Ljubljani.

"Danes so se moje sanje uresničile. Košarka mi je v življenju dala ogromno in me popeljala na številne čudovite kraje. Počaščen in vznemirjen sem, da bom ostal v Dallasu kot del Mavericks," je dejal Dončić za ameriško športno mrežo ESPN. "Predan sem klubu in cenim podporo svojih navijačev," je še dejal slovenski zvezdnik.

Dončić, ki je na minulih olimpijskih igrah Tokio 2020 popeljal Slovenijo do boja za kolajne; na koncu so Slovenci zasedli četrto mesto, je za Dallas igral po pogodbi, ki jo je podpisal kot tretji izbor nabora 2018. Najmlajši MVP v zgodovini evrolige v sezoni 2017/18, ko je popeljal Real Madrid do naslova, preden je šel na nabor NBA, kjer so ga izbrali Atlanta Hawks. Ti so ga v zameno za Traeja Younga in naslednji izbor v prvem krogu nemudoma poslali v Teksas.

Dončić je minulo sezono v povprečju dosegal po 27,7 točke, 8 skokov in 8,6 podaje na tekmo, ob tem je 47,9-odstotno metal iz igre, 35-odstotno za tri. Ko je leta 2019 v ligi NBA osvojil naziv novinec leta, je v zadnjih dveh sezonah Dallas popeljal v končnico; obakrat je v prvem krogu izgubil proti Los Angeles Clippers. Mavericks se niso prebili v drugi krog končnice, odkar so se leta 2011 veselili naslova prvaka.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta