Božični koncerti pihalnih orkestrov na Koroškem postali stalnica

Brina Kerič Brina Kerič
25.12.2023 10:42

Železni repertoar koroških občin so postali božični koncerti pihalnih orkestrov. Nastopili bodo še Pihalni orkester železarjev Ravne, Pihalni orkester Slovenj Gradec, Pihalni orkester Rudnika Mežica in Pihalni orkester Šentjanž.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tradicionalni božično-novoletni koncert Godbe na pihala Ojstrica pod taktirko Eve Mori
Godba Na Pihala Ojstrica

Decembra se na Koroškem tradicionalno odvijajo številni koncerti pihalnih orkestrov, ki popestrijo praznično dogajanje. 16. decembra je svoj 33. tradicionalni božično-novoletni koncert pripravil Pihalni orkester Muta pod vodstvom dirigenta Mihe Petka. Minulo soboto pa je v dvorani Špic D božično-novoletni koncert pod taktirko Eve Mori priredila Godba na pihala Ojstrica. Najstarejša godba na Koroškem in ena najstarejših v Sloveniji je pripravila pester glasbeni program, ki so ga popestrili glasbeni gostje. Nastopili so Danaja Grebenc, Klemen Rošer in Vokalna skupina A Cappella KUD Rače. Del koncerta pa so namenili nekdanjemu predsedniku in podpredsedniku Jakobu Moriju, ki jih je letos prehitro zapustil. Ta dan je bilo praznično tudi na Prevaljah, saj se je v Družbenem domu na Prevaljah odvijal koncert Pihalnega orkestra Prevalje. Skupaj z gosti MoPz Vres so pripravili koncert Avsenikove glasbe.

Tradicionalni božično-novoletni koncert Godbe na pihala Ojstrica pod taktirko Eve Mori
Godba Na Pihala Ojstrica
Na koncertu so gostili Vokalno skupino A Capella KUD Rače
Godba Na Pihala Ojstrica

Danes bo pestro v Slovenj Gradcu, na Ravnah na Koroškem in v Mežici. Božično novoletni koncert se bo v športni dvorani OŠ Prežihovega Voranca začel ob 19. uri, kot solisti bodo nastopili Primož Rečnik, Marko Petek in Filip Dihpol, gostje na koncertu pa bodo Murska Percussion Ensemble. Na isti dan, le da ob 17. uri, se koncert obeta tudi v slovenjgraški športni dvorani, kjer bo nastopil Pihalni orkester Slovenj Gradec z glasbeno gostjo Adrijano Kamnik. Ob 18. uri pa na božični koncert vabi tudi Pihalni orkester Rudnika Mežica, njihov gost pa bo Andrej Šifrer. Jutri, 26. decembra, pa se bo ob 17. uri v telovadnici OŠ Šentjanž odvijal tradicionalni božično-novoletni koncert Pihalnega orkestra Šentjanž s proslavo ob dnevu samostojnosti.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta