Dušan Ogrizek (INTERVJU): Podgorska varianta zahtevna, a možna

Tomaž Ranc Tomaž Ranc
25.01.2019 21:59

O treh potencialnih lokacijah za začetek gradnje tretje razvojne osi - podgorski in obeh velenjskih - s projektantom Dušanom Ogrizkom iz podjetja Lineal. Ustavno sodišče v zvezi s traso med Šentrupertom in Velenjem: "Nič novega".

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mag. Dušan Ogrizek, Lineal: "O izbranih lokacijah za začetek del bo odločal naročnik, torej Dars."
Tomaž Ranc

Koliko ljudi se na vaši strani ukvarja s projektom?
"Poleg treh firm, ki so vodilni partnerji in v katerih je zaposlenih 130 ljudi, to so Lienal, BPI iz Maribora in Irgo Consulting iz Ljubljane, je tu še 20 firm iz vse Slovenije pa še iz Hrvaške in Bosne. Gre za velik kadrovski obseg, kot je tudi obseg projekta izjemno velik, ne vem, koliko to ljudje poznajo in hočejo slišati. Odboru sem predstavil nekaj številk pri projektu, ki se kar nekako ne slišijo. Gre za kombinacijo velikega števila objektov. Če ilustriram, mi imamo na glavni trasi 16 viaduktov, dva predora, tri pokrite vkope. Na terenu, ki je zlasti od Podgorja proti Velenju izjemno zahteven. Veliko je tudi elementov, ki bodo zdaj pokazali svojo težavnost. Za tak ambiciozen načrt dokončanja te ceste je potrebne veliko vzporedne gradnje, zato bo treba zagotoviti ustrezne pogoje, kjer pa so omejene možnosti."
No, ampak ali tudi vi ocenjujete, da je možno ali pri Podgorju ali pri Velenju začeti letos ob koncu leta, kot je bilo to dogovorjeno na sestanku, in če ne, kdaj?
"Predstavili smo svoje ideje, analizirali, kje se da začeti hitro, ne da bi bilo treba zagotavljati velika pripravljalna dela predvsem z vidika transportov. To je zdaj predstavljeno, seveda pa je en del projektna dokumentacija, drugo so pa potem pogoji za to, da se pridobi gradbeno dovoljenje in da se gre v postopke naročanja izvedbe del. Glede na to, kar so naši naročniki predstavili kot zahtevo in pogoj, smo se pripravljeni odzvati z našim delom tako, da bo dokumentacija pravočasno nared za postopke za pridobitev gradbenega dovoljenja in za sam razpis. Tukaj čakajo na nas oziroma nas potrebujejo."

Projektiranje tretje razvojne osi je zahtevno, kar pa ljudi, ki se desetletja po polžje premikajo v svet, ne zanima, saj cesto želijo in potrebujejo takoj. Tega se zaveda tudi direktor Lineala Dušan Ogrizek (desno).
Tomaž RANC
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta