(FOTO) Cesta čez Hudo luknjo je bila zaradi plazu neprevozna

Jasmina Detela Jasmina Detela
22.05.2024 18:42

Zemeljski plaz je zasul cesto Velenje-Slovenj Gradec, zato je bil več ur obvoz možen čez Graško Goro ali skozi Vitanje. Zasulo pa je tudi nedavno odprto kolesarko pot Velenje - Mislinja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Plaz v Hudi lukni
Miha Prapotnik

Zaradi močnega naliva, ki je zajel tudi severovzhodni del Slovenije, se je med drugim sprožil plaz pri Paki pri Velenju, zato je bila več ur glavna cesta na relaciji Velenje-Mislinja zaprta. Obvoz je bil možen čez Graško Goro ali skozi Vitanje. Le dan po odprtju nove kolesarske povezave pa je plaz zasul del te.

Preverili smo tudi, kakšno je stanje na cesti Poljana-Mežica, kjer se je lani poleti ob ujmah sprožil Nužijev plaz. Po opozorilih nekaterih bralcev je bilo popoldan ob nalivu cestišče polno vode. Mežiški župan Mark Maze je povedal, da je po doslej znanih podatkih cesta na tej relaciji še vedno normalno prevozna. So pa našteli v občini šest intervencij na objektih, povečini je meterorna voda zalila kleti in kurilnice.

Meteorna voda je poplavila tudi cesto v Dobji vasi in na Brdinjah (občina Ravne na Koroškem).

Plaz je tudi na včeraj odprti kolesarki Velenje - Mislinja 
MOV

Spomnimo, da so že vse od ujme 4. avgusta zaradi nanosov z območja Nužijevega plazu težave z zagotavljanjem prometne pretočnosti na cesti Poljana-Mežica. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta