(FOTO) Običaj koledovanja gojijo tudi na Ravnah

Jasmina Detela Jasmina Detela
05.01.2019 13:32

Koledovanje poteka od praznika sv. Štefana, 26. decembra, do praznika svetih treh kraljev, 6. januarja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv župnije Ravne

Tudi letos v župniji Ravne na Koroškem po mestu in njegovi okolici hodijo koledniki, tako mladi kot tudi starejši, ki širijo pozitivna sporočila miru, sodelovanja in solidarnosti. Lepo tradicijo ohranjajo člani kulturnega društva Svitanje in župnije Ravne. Skupina starejših kolednikov domove obiskuje že preko šestdeset let, otroški koledniki pa to lepo tradicijo ohranjajo 25 let.
"Otroške skupine so včeraj in tudi danes obiskujejo ravenske družine, skupno se bodo ustavilo v okoli 130 domovih. V sklopu župnije delujejo najmanj štiri skupine, v vsaki je okoli šest otrok. Oblečeni so v svete tri kralje, nosijo zvezdo in skrinjo. Ko pridejo k hiši zapojejo koledniško pesem, blagoslovijo dom in voščijo srečno novo leto. Zbirajo tudi prostovoljne prispevke, namenjene za slovensko misijonsko središče, ki potem zbrane darove nameni za humanitarne, razvojne in pastoralne projekte v revnih deželah," je povedala vodja priprave koledovanja Marija Prikeržnik.

Koledniki s petjem in igranjem prinašajo veselje v domove.
Arhiv župnije Ravne
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta