(FOTO) Otroci navdušeni v svetu konj pod Peco

Jasmina Detela Jasmina Detela
17.07.2024 12:45

Otroci so navdušeni in se radi vračajo na konjeniški tabor v Podpeco. "Že devetič sem v Podpeci, ful fajn je," pravi Hana iz Mežice.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Konjeniški tabor v Podpeci 
Arhiv Kluba

Poletne počitnice so v polnem razmahu in ena od možnosti, kako jih aktivno preživeti, je tudi konjeniški tabor, ki ga je konjeniški klub Krofla letos pripravil že triindvajseto leto zapored. Dogaja se v Podpeci tri tedne v juliju, namenjen pa je predvsem osnovnošolcem, da se naučijo osnov ravnanja s konjem. 

Konjeniški tabor v Podpeci
Arhiv Kluba
Konjeniški tabor v Podpeci
Arhiv Kluba

"Program je tak, da se poleg jahanja, kjer je poudarek na temeljih, dogaja še veliko drugih aktivnosti. Gradimo temelje, da lahko otroci kasneje svoje znanje nadgradijo. Želimo, da pri nas dobijo dobre osnove, da je varno, saj je jahanje specifična dejavnost, kjer je lahko veliko nepredvidljivih stvari," je povedal organizator Vasja Mrdavšič. Veliko otrok se že vrsto poletij vrača v Podpeco. "Zmeraj pravim, da se je potrebno skupini prilagoditi. Poleg jahanja so navdušeni nad vsakodnevnim bivanjem pri nas, spanjem v kozolcu, narava, živali, vse to jih pritegne," meni Vasja. 

"Ful je bilo fajn, ko smo jahali. Bilo je fejst vroče, zato smo se špricali z vodo. Tudi jahanje že kar fajn obvladam," je povedala Hana iz Mežice, ki je bila na taboru že devetič zapored. Tretjič je prišla na tabor Nika, ki je zanj izvedela od prijateljice. "Ful fajn je bilo kasati v krogu. Konji so zelo prijazni, ne bojim se jih." Ajda in Zala, obe z Raven na Koroškem, sta prišli letos prvič. Najbolj sta bili navdušeni nad jahanjem, všeč jima je bil tudi pohod na Peco in spanje v kozolcu. "Že večkrat sem bila v stiku s konji, prvič pa sem jih samostojno jahala. Ni me bilo strah. Voditelji so super, najbolj zabaven je bil Maj, saj smo ga špricali z vodnimi baloni. Všeč mi je tukaj, tudi kopala sem se v jezeru. Prišla sem z dvema prijateljicama," je navdušena Zala. 

Konjeniški tabor v Podpeci
Arhiv Kluba
Konjeniški tabor v Podpeci
Arhiv Kluba

Poletne počitnice s konji že nekaj let v Trbonjah pripravlja tudi Konjeniški klub L&L. Omogočajo dnevni in dnevno-nočni tabor v več terminih. Julijski so že mimo, bo pa še v prvi polovici avgusta. Dnevni tabor bo potekal med 5. in 9. avgustom, dnevno nočni pa v tednu od 12. do 16. avgusta. V času bivanja otroci spijo na seniku, skrbijo za konje, jahajo ter sodelujejo pri zabavnih in športnih igrah. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta