(FOTO) Sprejem za Žana Karničnika v domačih Radljah: Vse si je priigral s trdim delom

Jasmina Detela Jasmina Detela
12.07.2024 17:00

Sprejem za 29-letnega nogometaša Žana Karničnika so pripravili še v domačih Radljah ob Dravi. Žan je bil vedno bolj v ozadju, a delaven, vesel sem, da mu je zdaj uspelo, je med drugim dejal njegov brat Črt.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Žan se je mladim nogometašem tudi podpisal.
Jasmina Detela

V Radljah ob Dravi so na parkirišču pred bovling centrom Bajta pripravili sprejem za reprezentanta in branilca Celja Žana Karničnika, ki je na evropskem prvenstvu v nogometu dal gol na tekmi s Srbijo. Na dogodku, ki je potekal v organizaciji Nogometnega kluba Radlje in Karničnikove družine, se je zbrala ogromna množica ljudi. Med njimi tudi mladi nogometni navdušenci, ki jim je Karničnik delil avtograme. Da se je lepo vrniti domov, je povedal, in da je vesel, da so ljudje, ki ga spremljajo vso njegovo kariero, prepoznali njegov uspeh. "To, kar se je zgodilo na evropskem prvenstvu, je mogoče pika na i v moji celotni karieri," je dejal Žan Karničnik, ki bo v domačih Radljah do ponedeljka, vmes pa gre še v Mursko Soboto. 

Jasmina Detela

Vsi so nanj ponosni

Na sprejemu sta bila tudi njegova mlajša brata Črt in Neo. S starši sta bila na vseh štirih tekmah slovenske reprezentance na evropskem prvenstvu. "Ko je zadel gol, so bile emocije, solze v očeh. Vedno ga spremljamo, v živo smo bili na skoraj vseh reprezentančnih tekmah, tudi v Bolgariji. Žan je bil vedno bolj v ozadju, a delaven. Vesel sem, da mu je zdaj uspelo, da je trud poplačan. Vsi smo nanj ponosni," je povedal Črt. Tudi onadva igrata nogomet, Žan jima je vzornik in tudi trener, ko utegne. 

Da je "bolj tihe sorte", zase priznava tudi Žan Karničnik in doda: "Ko delaš in potem sodeluješ na takšnem prvenstvu, ko steče igra in se dobro počutiš, pa še gol, ki sem ga zadel, je res lep občutek. Prejel sem ogromno sporočil, mogoče je to bilo malo naporno, predvsem pa lepo, ko vidiš, da te ljudje spremljajo. Še posebno otroci, da lahko sledijo neki zgodbi. Da vidijo, da se da tudi iz majhnega kraja, kot so Radlje, priti do reprezentance."

Jasmina Detela
Jasmina Detela

Tudi župan navijal zanj

Pred javnim sprejemom je Žana Karničnika na občino povabil župan Alan Bukovnik. "Žana in njegove športne uspehe spremljam že dalj časa, zelo sem ponosen na njegove dosežke. Spremljal sem tudi evropsko prvenstvo in navijal za Žana," je povedal Bukovnik. Ob tej priložnosti mu je podaril nekaj nogometnih žog, ki jih je 29-letni nogometaš nato na sprejemu razdelil med mlade nogometne navdušence. Da je Žan Karničnik vzorčen primer mladega športnika, ki mu v življenju ni bilo nič podarjeno, še izpostavlja Bukovnik. "Vse si je prigaral s trdim delom in vzornim odnosom do sočloveka. Tovrstnih športnikov bi si želeli še več," pravi župan. Karničnik je kvaliteten nogometaš, ki je na evropskem prvenstvu navduševal z borbenostjo. Zanj se zanimajo ekipe iz tujine, kar je tudi potrdil, a kot dodaja, ni še nič dorečeno. "V Celju me želijo obdržati, a verjamem, če bo prišla dobra ponudba, da se bomo dogovorili in mi bodo omogočili odhod na tuje," razmišlja Karničnik.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta