Janezu Lavretu še soglasje vlade, s tem začenja nov mandat v koroški bolnišnici

Petra Lesjak Tušek Petra Lesjak Tušek
28.01.2021 16:00
Vlada je na današnji seji pričakovano soglašala z imenovanjem kandidata, ki ga je za direktorja Splošne bolnišnice Slovenj Gradec potrdil svet zavoda na zadnji seji. Kakšna bo bodoča direktorjeva ekipa?
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Splošna bolnišnica Slovenj Gradec dobiva direktorja s polnimi pooblastili.
Petra Lesjak Tušek

Vlada je na današnji seji podala soglasje k imenovanju Janeza Lavreta za direktorja Splošne bolnišnice Slovenj Gradec, potem ko ga je nedavno na direktorsko mesto z večino glasov izglasoval svet zavoda v spremenjeni sestavi, ki je odločal med dvema zdravnikoma bolnišnice, Lavretom in Bojanom Vujkovcem. Soglasje vlade je bilo pričakovano in zgolj formalnost ter hkrati pomeni, da s tem korakom tudi preneha mandat vršilki dolžnosti direktorja Alenki Jezernik Skudnik. Lavre tako začenja nov štiriletni mandat na čelu koroške bolnišnice, v katero se je vrnil po začasnem vmesnem vodenju UKC Maribor.

Predstavitev Janeza Lavreta pred člani sveta zavoda 
Petra Lesjak Tušek

Kakšna bo Lavretova bodoča ekipa, ob predstavitvi programa ob imenovanju na seji sveta še ni pojasnil, jo bo pa moral na novo sestaviti, saj je zaradi njegovega imenovanja zaradi izgube zaupanja podala odstopno izjavo strokovna direktorica dr. Jana Makuc, ki je bolnišnici vodila tudi krizno ekipo za zdravljenje in obvladovanje covida. Z njenim odstopom prenehajo tudi mandati vseh predstojnikov oddelkov oziroma enot v bolnišnici. 

Namesto Simona Jevšinka, ki je izstopil iz sveta zavoda in ga je vlada razrešila, pa je vlada za novega predstavnika ustanovitelja imenovala Ksandija Javornika.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta