La Bohème, ena najbolj znanih oper, v središču Slovenj Gradca

Jasmina Detela Jasmina Detela
06.08.2024 11:45

To nedeljo bo na Trgu svobode nepozabno doživetje pod zvezdami, opera, ki poudarja revščino umetniškega življenja v Parizu v 19. stoletju

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Opera La Bohème prihaja v Slovenj Gradec
Operna Akademijia Pehlivanian

V mestnem jedru Slovenj Gradca se to nedeljo, 11. avgusta, obeta res zanimiv dogodek. Na ogled bo ena izmed najbolj priljubljenih in pomembnih svetovnih oper in sicer koncertna izvedba opere Giacoma Puccinija La Bohème. Predstavila jo bo operna akademija Pehlivanian pod vodstvom dirigenta maestra Georga Pehlivaniana. Izjemni koncertni dogodek je brezplačen in bo na prostem, pod zvezdami, pred čudovito kuliso Trga svobode zagotovo pričaral nepozabno doživetje. Pričel se bo ob 19. uri. 

Opero bo v koncertni izvedbi predstavil dirigent George Pehlivanian, ki je študiral pri Pierru Boulezu, Lorinu Maazlu in Ferdinandu Leitnerju. Leta 2020 je ustanovil Pehlivanian Opera Academy (Operno akademijo Pehlivanian), ki je izjemna priložnost za pevce in dirigente, da nadgradijo svoje veščine med pripravo operne produkcije. Akademija poskuša umetnike z medsebojnim sodelovanjem pripraviti na uravnoteženo kariero v opernem svetu, obenem pa jim nudi številne priložnosti za nastopanje na turnejah. Pehlivanian bo med izvedbo dirigentsko mesto prepuščal mladim dirigentom, prav tako pa se bodo med seboj izmenjevali pevci.

Opera La Bohème prihaja v Slovenj Gradec.
Operna Akademijia Pehlivanian

Opera La Bohème je eno najbolj znanih in priljubljenih del italijanskega skladatelja Giacoma Puccinija, največjega italijanskega opernega skladatelja po Giuseppeju Verdiju. Ta čustvena in ganljiva opera je bila kot četrta skladateljeva izdana leta 1895 in se od takrat šteje za eno izmed najpomembnejših del v opernem repertoarju. Zgodba nas popelje v Pariz v 19. stoletju, kjer spremljamo boemsko življenje revne šivilje in njenih prijateljev mladih umetnikov, njihovo ljubezen, prijateljstvo, sanje ter tragično zgodbo in se soočamo s čustvi, ki nas prevzemajo.

Organizator koncerta v Slovenj Gradcu je JZ Spotur v sodelovanju z mestno občino Slovenj Gradec in Operno akademijo Pehlivanian. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta