Muce copatarice potrebujejo pomoč pri obuvanju otroških nogic

Jasmina Detela Jasmina Detela
07.01.2019 16:22

Angela Korat, Irena Peruš in Bernarda Jerič, vse tri z Gortine pri Muti, nadaljujejo tradicijo pletenja copatk za novorojenčke, ki prijokajo na svet v slovenjgraški bolnišnici

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Angela Korat in Bernarda Jerič
Jasmina Detela

Koroške muce copatarice so pridne in prijazne muce, ki že vrsto let skrbijo, da novorojenčkov, rojenih v slovenjgraški bolnišnici, ne bi zeblo v nogice.

Angela Korat in Bernarda Jerič
Jasmina Detela

Vsak par je unikat

Pravzaprav je Angelo in Ireno k sodelovanju povabila prav Bernarda, ki je zdaj njihova gonilna sila. "Že kot otrok sem rada prebirala pravljico o muci Copatarici, ki porednim otrokom odnaša copatke. Prebirala sem jo tudi svojim otrokom, zdaj pa na neki način še sama nosim to ime. Ker je bila muca dobra, je copate čez noč pokrpala in jih vrnila lastnikom. Tudi me delamo s copati, vendar jih ne krpamo, ampak pletemo nove," njihovo delo opiše Bernarda.

Muce copatarice so prinesle svoje izdelke v bolnišnico.
Rok Šater

Pletejo in gledajo televizijo

V vseh teh letih so jih spletle več kot 4500. Do lani je evidenco vodil Bertin mož Poldi Mori, ki je v zvezek zapisoval število spletenih copatk za vsako pletiljo posebej, zdaj to počne Bernarda. Pri pletenju jim občasno pomagata še Bernardina sestra Danijela Topler, ki živi v hrvaškem Pulju, in Zvonka Čučej iz Lehna na Pohorju.

Pleteni copatki muc copataric
Jasmina Detela
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta