Na drugem poskusu Shots dve uri in pol biserov kinematografije

Urška Polanc Urška Polanc
28.09.2023 17:00

Projekcijo nagrajenih filmov jutri ob 19. uri pripravlja ekipa Shots v Kulturnem domu Slovenj Gradec.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aljaž Uršej

Hvaležni za vse spodbudne besede, zapise in objeme ob odpovedi letošnjega "Shotsija" bodo organizatorji jutri pripravili večer letošnjih nagrajenih filmov. "Koroški ni (bilo) lahko v preteklih dneh in tednih in strlo je tudi našo festivalsko srce. A ker se vsi skupaj bodrimo z besedami - ne damo se, je prav, da v tej maniri poskusimo še enkrat (oz. vnovič in zopet in znova ... ali kako že gre tista od Pavčka?)," so zapisali.

Zbirali bodo tudi prostovoljne prispevke za oškodovane v poplavah

Na dogodku bodo zbirali prostovoljne prispevke za oškodovane v poplavah, predvsem pa si želijo, da bi publika letos vsaj malo okusila festivalsko zgodbo, zato bo večer posvečen letošnjim nagrajenim filmom. "Na nek način smo želeli zaključiti, saj avgusta, ko smo imeli prvi večer, nismo vedeli, da je zadnji. Četudi so avtorji že dobili nagrade itd., vseskozi govorimo, da to delamo za publiko, tako da naj bo to nek tak zaključek, bo pa celotna prireditev v dobrodelnem duhu, tako da upamo, da zberemo čim več," nam je povedal Tomo Novosel, direktor festivala.

Festival je letos po prvem dnevu prekinilo neurje. 
Aljaž Uršej
Na dogodku bodo zbirali prostovoljne prispevke za oškodovane v poplavah.
Aljaž Uršej

Ni enega filma, ki bi denimo dobil tri nagrade

"Letos je bilo nagrajenih več polurnih filmov. Kratki film se ponavadi ne more vedno ukvarjati z nekimi velikimi temami, ker moraš v desetih, petnajstih minutah to razložiti, a tem polurnim filmom je uspelo, da so neko temo npr. celovečerca združili v pol ure. Gre za raznolike teme, družbeno aktualne, predvsem pa smo veseli, da lahko to sploh pokažemo, saj na Shotsu nismo mogli vsega," razlaga Novosel, ki obljublja dve uri in pol strnjenih biserov kinematografije. Da so nagrade letos zastopane zelo raznoliko, ni enega filma, ki bi denimo dobil tri, dodaja, eden ima pač boljšo zgodbo, drugi režijo ..." Je pa najboljši film festivala Stara mlada vrana miks animiranega in igranega filma, ne samo z miksom tehnik, ampak tudi kultur, ker je mešana iranska in japonska kultura. Avtor je Liam Lopinto, ki je živel dva meseca na Japonskem, tam je dobil idejo in je film ustvarjal zadnjih šest let. Posnel ga je na Japonskem, montiral pa v New Yorku, Lopinto nas je tudi obiskal na festivalu Shots. To je bil tudi prvi film letos, ki sem ga pogledal, in takoj sem vedel, da je to to in da česa takega - v pozitivnem smislu -, še nisem videl," je zaključil direktor.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta