Objavljen razpis za direktorja slovenjgraške bolnišnice, vlada že zamenjala člane sveta

Petra Lesjak Tušek Petra Lesjak Tušek
08.05.2020 10:56

O novem direktorju koroške bolnišnice bo po odstopu oziroma razrešitvi direktorja Janeza Lavreta odločal svet zavoda v spremenjeni sestavi, vlada je namreč pričakovano razrešila dosedanje predstavnike ustanovitelja in imenovala nove člane.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Splošna bolnišnica Slovenj Gradec za zdaj še z v. d. direktorja, a z razpisom že išče novega direktorja.
Andrej Petelinšek

Svet Splošne bolnišnice Slovenj Gradec je danes objavil napovedani razpis za mesto direktorja bolnišnice za polni mandat, potem ko koroško bolnišnico po odstopu oziroma razrešitvi Janeza Lavreta kot v. d. direktorja začasno do imenovanja novega direktorja, največ pa za tri mesece, vodi Alenka Jezernik Skudnik. Prijave na razpis za direktorja pričakujejo v 15 dneh od objave, direktorja pa bodo izbrali v 30 dneh. Lavre sicer ostaja zaposlen v bolnišnici kot zdravnik.
Bo pa o novem direktorju pričakovano odločala spremenjena sestava sveta zavoda, saj je vlada na četrtkovi dopisni seji razrešila oziroma zamenjala štiri člane, predstavnike ustanovitelja v svetu.
Razrešila je Jerneja Verčkovnika, Antona Zorka, Majo Arbeiter in Jurija Šumečnika in za preostanek mandata, do 23. oktobra 2021, imenovala Olgo Gruden, Aleša Logarja, Danico Repas in Zvonko Marhat. Peti predstavnik ustanovitelja ostaja Simon Jevšinek, v sedanji sestavi predsednik sveta. Ostali štirje člani sveta zavoda so Marijana Plaznik in Jasna Humar (predstavnici zaposlenih), Niko R. Kolar kot predstavnik Mestne občine Slovenj Gradec in Ivan Tibaut (predstavnik ZZZS).
Na ministrstvu za zdravje so obrazložili, da je razrešitev članov v skladu z določbami protokola o izbiri kandidatov za predstavnike ustanovitelja v svetih javnih zdravstvenih zavodov, katerih ustanovitelj je Republika Slovenija. Te določajo, da se predstavnika ustanovitelja lahko razreši na željo predstavnika ustanovitelja ali predlog ministra.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta