Povezava in boljša varnost v poslovni coni Pušnik v Radljah

Urška Polanc Urška Polanc
17.01.2019 16:21

S tem, ko bodo cesto zaprli in ustvarili interno dvorišče, bodo izboljšali interno logistiko. Skupaj z občino bodo zgradili dodatno cesto, primerno vhodu v poslovno cono

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Podjetje si bo lahko uredilo interno območje, ki bo povezovalo hale.
Urška Polanc

V projekt, ki je prijavljen v dogovor za razvoj koroške regije za sofinanciranje vlaganj v ekonomsko-poslovno infrastrukturo, za katerega so svetniki občinskega sveta Radlje ob Dravi sprejeli občinski podrobni prostorski načrt (OPPN), nekateri prebivalci dvomijo. Na območju poslovne cone bodo namreč za promet zaprli obrtniško ulico in spremenili tudi prometni režim.
Da bi občani morali biti seznanjeni s posledicami izgradnje dostopne ceste v "Poslovno cono Pušnik" in ureditve ceste v njej - povezovalna cesta (obrtniška ulica), ki jo okoli 50 prebivalcev stanovanjsko-obrtniške cone, ki meji na poslovno, dnevno koristi, bo namreč sedaj na tem odseku zaprta -, je prepričan svetnik Robert Krivograd. Opozoril je še, da je to tudi ena izmed varnih poti v šolo. Na občini pa pojasnjujejo, da se že dalj časa spopadajo s težavo povečanega cestnega prometa po Obrtniški ulici, ki se nato proti zahodu nadaljuje v Mariborsko in Maistrovo ulico, na vzhodu pa preide v obvoznico. Omenjena ulica pa je že tako dvorišče podjetja Pušnik, kjer vsakodnevno intenzivno prehajajo viličarji in obračajo tovorna vozila.

Podjetje si bo lahko uredilo interno območje, ki bo povezovalo hale.
Urška Polanc

Za boljšo konkurenčnost

Podjetje CNC P&K Pušnik, ki se že 42 let ukvarja z obdelavo kovin, ima okoli 280 zaposlenih, ki prihajajo iz bližnje in daljne okolice. "Marsikaj se nam bo odprlo, naših šest hal, ki smo jih do sedaj urejali v notranjosti, bomo lahko povezali, optimirali interno logistiko ... Uredili bomo tudi zunanjo podobo podjetja, posledično bomo bolj konkurenčni in zanimivi," sta nam pojasnila direktorica družinskega podjetja Helena Pušnik Knez in Jure Knez.

Urška POLANC

Proizvodnjo selijo k obvoznici

Občina se prijavila na razpis, a potrebovali so podjetnika, ki bi sodeloval. "Sosednja podjetja se niso želela širiti, zato smo se zavezali mi," sta pojasnila. "Izpolniti bomo morali kar nekaj ciljev - dodatna gradnja, parkirišča, dodatnih sedem zaposlitev, izmenjava zemljišč in odkupi. Skupaj z občino smo odkupili in izmenjali potrebna zemljišča za izgradnjo infrastrukture - nove ceste, ki ni naša last, ampak bo javna."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta