Ravne: Občinski svetniki soglašali z imenovanjem zdravnice Koželj Rekanovič za direktorico ZD

Jasmina Detela Jasmina Detela
16.05.2024 10:30

Mandat bo dolgoletna prevaljska družinska zdravnica na čelu Zdravstvenega doma nastopila 1. julija letos.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zdenka Koželj Rekanović
Jasmina Detela

Občinski svet Občine Ravne na Koroškem je podal soglasje k imenovanju zdravnice Zdenke Koželj Rekanović za direktorico Zdravstvenega doma Ravne na Koroškem za mandatno obdobje štirih let. Soglasje k njenemu imenovanju pa podajajo še ostale tri občine ustanoviteljice. To so občine Prevalje, kjer so svetniki že soglašali z imenovanjem, Mežica (pristojni odbor je že dal soglasje, mora pa sklep potrditi še občinski svet) in Črna na Koroškem (pristojni odbor je v tem tednu tudi že soglašal z imenovanjem in sledi še seja). Čeprav je bilo kar nekaj neuradnih ugibanj in napovedi, da bi se utegnilo na Ravnah zaplesti pri podaji soglasja, je bilo to naposled na seji sveta gladko.

Aktualnemu dolgoletnemu direktorju Stanislavu Pušniku mandat poteče 30. junija, Koželj Rekanović bo vodenje zavoda prevzela 1. julija letos. 

Spomnimo, da so na razpis za prosto delovno mesto direktorja prispele tri prijave. Poleg že omenjene zdravnice je bila med prijavljenimi še zaposlena iz strokovnih služb ravenskega ZD Sabina Hovnik, tretja prijavljena pa je bila Darja Krevzelj. 

Zdravnica je v svojem programu med drugim poudarila, da se je prijavila na pobudo številnih sodelavcev in ker ji ni vseeno za razvoj zdravstvene dejavnosti v Mežiški dolini ter da je cilj njene prijave, da nadaljujejo začrtano pot razvoja ob pridobivanju novih sodelavcev ter tudi, da postane ZD Ravne zaželena destinacija za mlade vseh zdravstvenih profilov. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta