Še ena uspešno zaključena dobrodelna akcija: Lep izkupiček za drese, ki ostajajo v regiji

Urška Polanc Urška Polanc
07.11.2023 15:15

Zadovoljni so člani Rotary cluba Slovenj Gradec ob koncu še ene dobrodelne akcije, ki bo skupaj z Večerom v podporo otrokom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Predaja dresov po zaključeni dobrodelni dražbi v Dravogradu - na posnetku Tadej Strahovnik, Erik Šuler in Boštjan Gorenšek.
Urška Polanc

Dresi slovenskih nogometnih reprezentantov Jake Bijola, Žana Karničnika in Jana Oblaka, sodelujočih v dobrodelni dražbi Zgodbe upanja slovenjgraškega Rotary cluba, so ta teden dobili nove lastnike. Prevzeli so jih dražitelji, ki so zanje ponudili najvišjo vsoto, z nakupom dresa pa v projektu pomagali otrokom s poplavljenih področij Koroške. 2670 evrov je tako Rotary club Slovenj Gradec, ki bo drugo leto obeležil že 30 leto delovanja, zbral v dobrodelni dražbi, ki jo je medijsko podprl Večer. Že avgusta je Rotary club Slovenj Gradec na morje poslal 28 otrok s poplavnih območij, želeli so jih še več, a udeležba je bila takrat nekoliko slabša, saj so bili ljudje še pod vtisom dogajanja, imeli velike skrbi in se tudi niso želeli ločiti od otrok, razmišlja predsednik Rotary cluba Slovenj Gradec Boštjan Gorenšek. Kar 270 otrok, večinoma s Koroškega, pa je bilo v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije in ob podpori na koncertu Korošci #ZaKorošce na Prevaljah na morju oziroma na jesenovanju med krompirjevimi počitnicami. "Zgodbe otrok so zaskrbljujoče oziroma alarmantne, veliko je takšnih in drugačnih zlorab. Na vseh nas je, da po svojih močeh skušamo pomagati, kolikor lahko. Staršev in družin ne moremo spreminjati, lahko pa vsaj otrokom omogočimo, pomagamo (s kakšno štipendijo, nakupom instrumenta, plačilom treningov), da si bodo svoje življenje naprej oblikovali, kakor si želijo oziroma bodo lahko izkoristili svoje potenciale. So pa Rotary club Slovenj Gradec skupaj z drugimi klubi za koroško regijo v zadnjih treh mesecih namenili v skupni vrednosti več kot sto tisoč evrov. Tudi tokrat so se odločili, da bodo dres Jake Bijola zadržali kar v svojih vrstah, zanj so zbrali 1100 evrov in ga bodo še nadalje uporabili za kakšno dobrodelnost.

Dres Oblaka na steno v odvetniško pisarno

"Vesel sem, da je dražba uspela, da vsaj na nek način pomagamo tem otrokom pri njihovih sanjah. Vsaj nekaj otrokom bo to zagotovo pomagalo. Malo presenetljivo je, da sva z Žanom zbrala največ, ampak je to le najina regija. Super! Seveda pa tudi zahvala Janu za dres. Še enkrat, zelo lepo, da je dražba uspela, mogoče pa še ponovimo, če bo potreba. Vedno znova se pokaže, da so ljudje pripravljeni prispevati in pomagati," je ob koncu dražbe povedal Jaka Bijol. Tudi Eva in Erik Šuler sta se odločila za nastop v tokratni dobrodelni akciji. Da bo dres Jana Oblaka, ki ga je Slovenjgradčan v ponedeljek prevzel v Korošici, zdaj visel v odvetniški pisarni v Slovenj Gradcu, je zadovoljno povedal novi lastnik. "Si pa želim, da ga bom lahko prihodnje leto poleti za en mesec tudi oblekel, takrat je namreč evropsko prvenstvo in upam, da bodo naši tam nastopali," je povedal Šuler. Ponosen je, da sta v reprezentanci dva Korošca, a 370 evrov sta z ženo namenila za dres Oblaka, saj je bil Šuler tudi sam vratar. Lepe spomine ima na čase, ko je bil trener U12 in U14 v Dravogradu: "Žan Karničnik je takrat ravno prišel igrat iz Radelj v Dravograd, eno leto sem bil tudi trener v ekipi, v kateri je igral on. Nato sem sam zaključil treniranje in se posvetil službi. Z njimi pa tudi nisem več imel stikov, a sem jih vseskozi spremljal." K dražbi, ki se mu je zdela posebej simpatična, je pristopil iz dveh razlogov. "Eden je, ker sem bil včasih sam vratar in sem velik simpatizer Jana Oblaka, njegov dres sem si tudi želel. Obenem pa z ženo zelo rada pomagava, večkrat donirava in sva si tudi zastavila cilj, da pomagava otrokom in s tem kupljenim dresom vsaj enemu omogočiva letovanje. Vesela sva, da se je cilj izpolnil," je še povedal.

Rotary Club Steierska Štajermark ob predaji donacije za Črno.
Arhiv Rotary

Budno ga spremljajo in so veseli uspehov

Kar 1200 evrov pa so za dres Karničnika - Igor Sredenšek s podporniki -, zbrali v Radljah. "Otrokom, prizadetim v poplavah, in tistim, ki zaradi različnih okoliščin ne morejo uresničevati svojih otroških želja, želimo ponuditi letovanje na morju in možnost športnih in drugih udejstvovanj. V Radljah, kjer imamo dobre pogoje in športno infrastrukturo, smo posebej naklonjeni razvoju in podpori mladih upov," je povedal Sredenšek, ponosen, da se je v njihovih vrstah izoblikoval tudi reprezentant, nogometaš Žan Karničnik. V domačem kraju so veseli vsakega njegovega uspeha in ga vseskozi spremljajo. Pogosto jih nogometaš obišče v domačem kraju, kjer je vedno toplo sprejet. "Želimo si, da se z reprezentanco uvrstijo na evropsko prvenstvo, saj so že tako blizu. Naj jim končno po dvajsetih letih to uspe," je še dodal. Da se je v akciji zbralo toliko denarja, veseli tudi Karničnika. "Ta bo prispeval k temu, da otroci doživijo vsaj del tega, kar smo v otroštvu doživeli mi. Vesel sem tudi, da so pri tem pomagali naši domači ljudje in zbrali lepo vsoto denarja, obenem pa bodo dresi ostali na Koroškem," nam je povedal.

Rotary club Slovenj Gradec - Tadej Strahovnik in Boštjan Gorenšek, sekretar in predsednik, ob predaji donacije.
Urška Polanc
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta