Slovenjgraška bolnišnica v iskanju novega direktorja

Jasmina Detela Jasmina Detela
09.05.2024 14:19

Objavljen je razpis za prosto delovno mesto direktorja Splošne bolnišnice Slovenj Gradec. Bo med prijavljenimi tudi aktualni v. d. direktorja Javornik?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Splošna bolnišnica Slovenj Gradec 
Jasmina Detela

Svet zavoda Splošne bolnišnice Slovenj Gradec je v torek v Večeru objavil razpis za prosto delovno mesto direktorja te ustanove za štiriletno mandatno obdobje. Rok za prijavo je 15 dni od objave razpisa. Največjo koroško zdravstveno ustanovo ta čas kot vršilec dolžnosti (v. d.) direktorja vodi Ksandi Javornik

Kandidat mora med drugim imeti ustrezno izobrazbo, najmanj pet let delovnih izkušenj s področja organizacije, vodenja in upravljanja, znanje enega svetovnega jezika. Predložiti mora tudi program dela in razvoja zavoda ter tudi potrdilo o nekaznovanosti, ki ga izda ministrstvo za pravosodje. 

Pisne prijave z vsemi dokazili o izpolnjevanju pogojev in programom morajo kandidati poslati v 15 dneh od objave razpisa, to je bil 7. maj. O izbiri bodo obveščeni najkasneje v 30 dneh od njegove objave, je še razvidno iz objavljenega razpisa.

SB Slovenj Gradec: Lani je ustvarila skoraj štiri milijone evrov primanjkljaja, v letu 2022 je bil ta še višji, in sicer 4,9 milijona evrov. 
Jasmina Detela

Spomnimo, da je od 14. marca v. d. direktor te ustanove Ksandi Javornik. Svet zavoda ga je na ta položaj imenoval potem, ko je dolgoletni direktor Janez Lavre eno leto pred iztekom mandata odstopil. Kot razlog je med drugim navedel napačno financiranje koroške bolnišnice oziroma podcenjenost nekaterih zdravstvenih storitev in tudi neodzivnost ustanovitelja v določenih pomembnih točkah za prihodnost bolnišnice. Javornik je bil pred tem v bolnišnici zaposlen kot pomočnik direktorja za poslovno-pravne zadeve in nemedicinske dejavnosti. Zanimalo nas je tudi, ali se bo prijavil na objavljen razpis za direktorja. Kot nam je povedal, se še ni dokončno odločil in o tem še razmišlja. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta