Ukradli so tri čokolade, naredili pa za 800 evrov škode in to sploh še ni vse

Tomaž Ranc Tomaž Ranc
24.01.2019 15:52

Škoda zaradi ukradenih treh čokolad v športni dvorani na Prevaljah v resnici ni le štiri evre, ampak 1037 evrov, ki jih plačamo davkoplačevalci ali zavarovalnica.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Decembrske razbitine in policijska preiskava. 
Tomaž Ranc

Tik pred božičem smo poročali o vlomu v prevaljsko športno dvorano, ko so neznanci razbili okno, nato še avtomat s hrano in pijačo ter pobegnili. Kot je pokazala preiskava, so si postregli zgolj in le - s tremi čokoladami, ki so po policijski oceni vredne štiri evre.

Popravljeni avtomat 
Tomaž Ranc

Policijsko delo 156,60 evra

Najprej policija. Ta je za izvedbo nujnih ukrepov na kraju dogodka, kjer je storilec vlomil, odvrgel predmete ali orodje, pustil sledi, v konkretnem primeru uporabila dve službeni vozili, je sporočila Milena Trbulin s celjske policijske uprave. Skupaj so prevozili 36 kilometrov, kar znese 30,77 evra.

Fotografija je bila posneta decembra 2018, ko so vlom v avtomat s hrano obravnavali na Prevaljah.
Tomaž Ranc

Saniranje in materialna škoda

Oškodovanca sta Športna dvorana Prevalje, torej Osnovna šola Franja Goloba, in zasebnik, lastnik avtomata, saj so storilci s kamni razbili okno pri vhodu v dvorano, nato vstopili skozi odprtino, razbili avtomat, vzeli zgolj tri čokolade - in odšli.

Policija je dolžna ukrepati po zakonu, a njeno delo ni zastonj. 
Tomaž Ranc
Gvido Lužnik - Luka 
Tomaž Ranc

Iz tatičev rastejo veliki tatovi

Lužnik s svojimi dolgoletnimi izkušnjami še pravi, da gre običajno v takih primerih za mlajše prestopnike, ki se delajo pomembne, in za njihovo objestnost: "Včasih je skoraj bolje, da jih ne najdejo, ker so mladoletni in brez premoženja, torej se jih niti ne izplača tožiti in prideš bolje skozi z zavarovalnico." Vendarle pa seveda ni tako, saj iz malih lumparij nastanejo velike. In tudi primer treh čokolad dokazuje, da v resnici - brez potencialnih sodnih stroškov - povzročena škoda in stroški v resnici niso le štiri evre, ampak 1037 evrov. In tako je znesek kar 259-krat višji.

Kamni, s katerimi so decembra razbili okno, so še danes v Lužnikovi pisarni. 
Tomaž Ranc
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta